Verboden te filmen: FC Den Bosch neemt kwartfinale tegen amateurs bloedserieus

2 februari 2016 om 15:47
nl
Voor FC Den Bosch lonkt de halve finale van het KNVB-bekertoernooi. De ploeg moet dan woensdagavond in eigen stadion winnen van de amateurs van VVSB. Coach René van Eck van FC Den Bosch neemt geen enkel risico tegen de Topklasser uit Noordwijkerhout. Van de laatste training mochten door Omroep Brabant zelfs geen beelden gemaakt worden. "Ik wil de tegenstander niets laten zien", zo zegt de trainer.
Profielfoto van Strater Ronald
Geschreven door
Strater Ronald

Het kwam allemaal een beetje vreemd over. Behalve een handjevol supporters, de verslaggever van de krant en de cameracrew van Omroep Brabant, was er dinsdagochtend helemaal niemand bij de training van FC Den Bosch. En alsof internet en sociale media niet bestaan, mocht er niet gefilmd worden voor een tv-uitzending.
'Champions League'Het leek een beetje op de gekkigheid rondom een wedstrijd van een ploeg die in de Champions League speelt. "Dat is de keuze van de trainer", zegt Tim Hofstede, verdediger van FC Den Bosch. "Maar misschien is dat voor ons wel een beetje zo."
"Dat is omdat ik de tegenstander nog niets wil laten zien", zegt oefenmeester René van Eck. "We oefenden ook corners en vrije trappen, dus dan wil ik sowieso niet dat er gefilmd wordt. Op papier zijn wij de favoriet omdat het tegen een amateurclub is. Maar ja, je hebt in de andere rondes gezien hoeveel clubs er gesneuveld zijn. Als wij scherp zijn en doen wat we moeten doen, dan kom je een ronde verder. Maar als je denkt dat je het wel even doet, sla je de plank mis."  
'FC Den Bosch op de voetbalkaart zetten'Voor de amateurs van VVSB is het bekerduel tegen FC Den Bosch de wedstrijd van het jaar, er komen dan ook 1500 fans mee uit Noordwijkerhout. Maar ook voor FC Den Bosch staat er veel op het spel. "Financieel is het natuurlijk belangrijk voor de club, maar dat is voor mij niet het allerbelangrijkste. Het gaat om de eer, het kan FC Den Bosch toch weer een beetje op de voetbalkaart zetten. En de spelers kunnen zich goed presenteren."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.