Vijf jaar voor bezit harddrugs geëist tegen man uit Erp die bomaanslag overleefde

2 februari 2016 om 16:11
nl
Tegen de 45-jarige Edwin K. uit Erp is dinsdag in hoger beroep vijf jaar cel geëist voor het bezit van harddrugs. Dit is een jaar meer dan de straf die de man kreeg van de rechter in Den Bosch. De drugs werden gevonden nadat K. in 2014 ernstig gewond raakte toen er een bomaanslag op zijn auto werd gepleegd.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

Justitie gaf tijdens de behandeling van het hoger beroep aan zwaar aan de zaak te tillen. Vandaar de hogere eis.
In de ontplofte auto van K. vond de politie amfetamine.  Zijn echtgenote verklaarde kort na de explosie dat haar man op weg was naar het huis van zijn overleden ouders aan de Snipdonk in Veghel. Bij een doorzoeking van dat huis trof de politie ruim vier kilo heroïne, één kilo cocaïne, vier kilo methamfetamine en twee kilo amfetamine aan.
Verder werden in het huis stoffen en voorwerpen gevonden die gebruikt kunnen worden bij de productie van harddrugs.
'De bonte hond'K. raakte bij de aanslag ernstig gewond. Inmiddels gaat het beter met hem. Tijdens de zitting voor het hof in Den Bosch vertelde hij dat hij wanneer zijn gezondheid dit toelaat weer aan het werk wil. Dit in een sportschool in een nieuwe woonplaats. Nu voelt hij zich ‘de bonte hond van het dorp’, zo zei hij.
Op de vraag van de rechter of hij niet opnieuw in de fout zal gaan, antwoordde de verdachte. “Ik heb mijn portie wel gehad. Een aanslag is iets anders dan een veroordeling. Ik ben een gewaarschuwd man.” K. is al meerdere keren veroordeeld. Dit onder meer voor andere drugsdelicten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.