Bossche trampolinespringster reisde met Armin van Buuren de wereld over

2 februari 2016 om 21:26
Tara Fokké aan tafel bij Onder Ons
Tara Fokké aan tafel bij Onder Ons
Trampolinespringster Tara Fokké uit Den Bosch reisde ruim anderhalf jaar lang de wereld rond met dj Armin van Buuren. Bij zijn show 'Armin Only Intense' verzorgde Tara samen met haar partner Jeroen Kaslander een spectaculaire act. "Een kans als deze krijg je maar één keer", aldus Fokké in het programma Onder Ons.
Profielfoto van Manon van Bergen
Geschreven door

Trampolinespringster Tara Fokké uit Den Bosch hoort bij de internationale top. Ze traint hard voor een Olympisch ticket naar Rio. Toch twijfelde ze geen moment om haar sportcarrière even te onderbreken toen ze de kans kreeg om deel uit te maken van de wereldtour van dj Armin van Buuren.
"Mijn vriend Jeroen kende via via mensen bij de show van Armin. Ze wilden een act op de trampoline. Dat moest een op maat gemaakt plaatje worden en dat konden wij leveren." Het duo liet daarmee concurrenten als Cirque du Soleil achter zich.
35 shows op vijf continentenIn anderhalf jaar tijd traden ze op in 35 shows op vijf continenten. Het was vliegtuig in en vliegtuig uit. Onregelmatig leven en eten. Normaal gesproken funest voor een topsporter. "Het was heel zwaar inderdaad. Maar ook zo ontzettend gaaf", vertelt Tara enthousiast. Dat ze ondertussen ook nog stage liep als ergotherapeute en daarnaast nog moest trainen, nam ze voor lief.
Huilende mensenIndrukwekkend vond ze de enorme mensenmassa die naar de shows van de wereldberoemde dj kwamen kijken. "In Mexico stonden 25.000 mensen. De vloer trilde, het was echt geweldig." In India zag ze de emoties tijden de show hoog oplopen.
"Voor het podium stonden twee mannen hand in hand te kijken en te huilen. Ze hadden zo lang gespaard om naar de show te kunnen." Met Armin van Buuren had ze een goed contact. "Het is een heel normale, zorgzame vent. En echt geïnteresseerd in iedereen."
Ticket naar RioInmiddels is de tour voorbij en traint Tara hard voor een ticket naar Rio. Eind deze maand doet ze mee aan het Olympisch testevent. Als ze dat haalt, is Rio binnen handbereik. "De kans dat ik het red is reëel maar ik bekijk het stap voor stap." Maar als ze Rio niet haalt, blijft Tara trampoline springen. Ze behoort tot de top drie van Nederland. "Ik ga door zolang ik er plezier in heb en zolang mijn lichaam het volhoudt."
Nog een keer met Armin de wereld rond zit er hoogstwaarschijnlijk niet in. Al houdt ze nog wel contact. "We hebben een groepsapp met alle crewleden waarin we elkaar nog steeds op de hoogte houden. Zo heb ik ze ook verteld over mijn inspanningen nu voor Rio."

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...