Politie geeft signalement vrij van duo dat een hond doodstak in Wagenberg

2 februari 2016 om 21:31
nl
De politie heeft een signalement vrijgegeven van het duo dat zondagmiddag een Mechelse herder heeft doodgestoken in hondenuitlaatgebied De Put bij Wagenberg. De hond, die zonder lijn werd uitgelaten, werd gestoken door de baasjes van een andere hond die op dat moment los rondliep op De Put.
Profielfoto van Vorstermans Ron
Geschreven door
Vorstermans Ron

De daders zouden volgens de politie een man en een vrouw zijn.
SignalementDe man is blank en ongeveer dertig tot 35 jaar oud. Hij heeft blauwe ogen, een slank gelaat en is nagenoeg kaal. Ook had hij een piercing in zijn rechterwenkbrauw en droeg hij een grijs geblokt jack met daarop een capuchon.
Ook de gezochte vrouw is blank en rond de dertig jaar oud. Ze heeft een normaal postuur en donker halflang haar. Ze droeg een opvallende rode of roze jas.
BuldogDe daders lieten zondagmiddag zelf ook een hondje uit. Het gaat waarschijnlijk om een Engelse buldog. Vermoedelijk was het beestje circa acht of negen maanden oud. De hond werd aangeroepen met de naam ‘Angel’.
Wie meer informatie heeft over het duo, wordt verzocht contact op te nemen met de politie.
Hond werd bij nekvel gepakt en meegesleurdEen 50-jarige man uit Made liet zijn Mechelse Herder en een zwarte jachthond rond drie uur 's middags uit in het losloopgebied. Daar viel zijn herdershond een klein wit hondje aan. Alle honden liepen los.
Het baasje van de herdershond riep nog naar de eigenaren van het witte hondje dat zij zijn hond maar weg moesten sturen. Dat deden ze niet. Eén van de eigenaren van dat hondje pakte de herdershond vervolgens in zijn nekvel vast en sleepte hem een paar meters mee. Het baasje van de herder zag dat zijn hond aan de kant werd geduwd en op de grond bleef liggen.
Toen hij bij zijn hond ging kijken, zag hij bloed bij de nek van zijn hond. De Mechelse herder was dood. De dader liep ondertussen verder en verdween uit het zicht. Het baasje van de herdershond is nog met zijn huisdier naar de dierenarts gegaan, daar bleek het dier inderdaad gestoken te zijn.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.