Ontvoering Breda: tweede verdachte ‘heeft alibi’, ook klusser en eigenaar ontvoeringsloods gehoord

3 februari 2016 om 02:20
nl
De huurder van de loods in Ulicoten die maandag als verdachte is aangemerkt in de Bredase ontvoeringszaak, heeft een alibi. Dat meldt zijn advocaat Mark Nillesen aan Omroep Brabant. De 41-jarige man uit Sint Willebrord was in de periode rond de ontvoering niet bezig in de loods, maar was op dat moment aan het werk in zijn café in België, aldus de raadsman.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

De tweede verdachte is de huidige huurder van de loods in Ulicoten, waar de ontvoerde Gino Heeren en Rien de Koning dagenlang werden vastgehouden. Daar wisten ze tijdens nieuwjaarsnacht uit te ontsnappen.
'Mijn cliënt werkt volop mee'Rechercheurs hebben de huurder maandag ruim drie uur lang aan de tand gevoeld. Ook de klusser en de eigenaar van de loods zijn onlangs op het politiebureau geweest en hebben een verklaring afgelegd. Zij worden op het moment niet verdacht van betrokkenheid. “Ze gelden nu als getuige in deze zaak”, legt woordvoerder Willem-Jan Uytdehage uit.
Volgens Nillesen heeft zijn cliënt niets met de geruchtmakende ontvoering te maken. “Hij kent de familie Heeren omdat die wel eens in zijn kroeg komen. Meer niet. Mijn cliënt verleent alle medewerking om de daders van de ontvoering te achterhalen. Hij heeft tijdens het verhoor veel informatie gegeven aan de politie, voornamelijk over de loods. Volgens mij kan het onderzoeksteam daar voorlopig mee aan de slag.”
ZIE OOK: Huurder loods waar Gino en Rien werden vastgehouden is aangeslagen: ‘Ik ben geruïneerd’
'Hier was hij bang voor'Saillant detail is dat het onderzoeksteam niet aan de huurder heeft gevraagd of hij een bekende is van Alex B., de 50-jarige man uit Chaam die eerder werd opgepakt vanwege betrokkenheid bij de ontvoering. Of de twee inderdaad bekenden zijn, wil Nillesen bevestigen noch ontkennen. “Zolang ik daarover geen contact heb gehad met mijn cliënt, kan ik er niets over zeggen.”
Na het verhoor mocht de huurder weer naar huis. Hij blijft wel verdachte in de zaak. “Maar er is vooralsnog geen enkel bewijs dat hij er ook maar iets mee te maken heeft", aldus Nillesen.
ZIE OOK: ‘Nog nooit zoiets slechts gezien’, privérechercheurs kraken ‘amateuristische’ ontvoering in Breda af
Urgentie ontbrakHet is overigens opmerkelijk dat de politie de huurder als 'tweede verdachte' bestempelt. Drie weken geleden zei de 41-jarige man tegen Omroep Brabant dat de politie hem niet wilde horen en wegstuurde, omdat hij geen verdachte was.
Maar politiewoordvoerder Willem-Jan Uytdehage zegt dinsdag dat toen de urgentie ontbrak om de man meteen te horen. Het onderzoek sindsdien heeft opgeleverd dat de politie de Willebrorder nu wel als verdachte beschouwt.
ZIE OOK: Stiefvader ontvoerde Rien (42) sluit persoonsverwisseling niet uit: ‘Mogelijk wilden ze René hebben'
OntvoeringGino Heeren en Rien de Koning werden op 29 december door vier mannen ontvoerd bij een garagebedrijf aan de Aardenhoek in Breda. De ontvoering is vermoedelijk het gevolg van een 'ripdeal'. Dat is een van de scenario’s die de politie momenteel onder de loep neemt. Later bleek dat de ontvoerders 90.000 euro losgeld hadden geëist.[YouTube:https://youtu.be/Xg_4wEcTGGg]
Lees meer over de bizarre ontvoering van Gino Heeren en Rien de Koning op onze themapagina: omroepbrabant.nl/ontvoeringbreda

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.