Dode door botsing tussen Arriva-streekbus en auto in Raamsdonksveer

2 februari 2016 om 22:41
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
1/2 Automobilist overleden na botsing met streekbus in Raamsdonksveer
Bij een botsing tussen een auto en een Arriva-bus in Raamsdonksveer is dinsdagavond een dode gevallen. Dat bevestigt een politiewoordvoerder aan Omroep Brabant. Het gaat om de bestuurder van de auto. Volgens ooggetuigen botsten de twee voertuigen met behoorlijke snelheid tegen elkaar. De ravage was groot: de weg lag bezaaid met brokstukken.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Het fatale ongeluk gebeurde iets voor negen uur op de Oude Veerseweg, op de kruising van Het Gat met de oprit richting de A59. Volgens omstanders kwam de bestuurder van de Opel van de snelweg toen hij door de streekbus in de flank werd geraakt. Door de harde klap raakte het slachtoffer bekneld in zijn voertuig. Hij was niet aanspreekbaar.
Brandweerlieden aarzelden geen moment en bevrijdden het slachtoffer uit de auto. Hierna werd meteen met de reanimatie begonnen. Hulp mocht echter niet meer baten: het slachtoffer overleed ter plekke aan zijn verwondingen. De politie wachtte dinsdagavond nog met het vrijgeven van de identiteit, omdat de familie nog moest worden ingelicht. [Tweet:body:https://twitter.com/TeamVerkeerZWB/status/694651450178170881]
BrabantlinerIn de bus, een Brabantliner die tussen Oosterhout en Utrecht rijdt, zaten enkele passagiers, meldden ooggetuigen aan Omroep Brabant. Het is onduidelijk of zij gewond zijn geraakt.
Op de Oude Veerseweg stonden veel politiewagens en twee ambulances klaar om hulp te verlenen. Ook landde een traumahelikopter in de directe omgeving.
OorzaakHoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren, moet politieonderzoek uitwijzen. Medewerkers van Verkeersongevallenanalyse hebben ter plekke een uitgebreid onderzoek gedaan. [Tweet:body:https://twitter.com/Politie_Rdaal/status/694622805405601792][Tweet:body:https://twitter.com/Politie_Rdaal/status/694623125716254721][Tweet:body:https://twitter.com/thomaskimenai/status/694617562697588736][YouTube:https://youtu.be/U5fz-9rfHpE]

Tip ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...