Video

Ultiem genieten van de leutstoet met je smartphone, het Krabbegat lanceert speciale optocht-app

2 februari 2016 om 22:41
nl
Altijd al eens willen weten wat het verhaal is achter het ontwerp van een carnavalswagen? Of wie de mensen zijn achter een loopgroep? In het Krabbegat kun je dit jaar die info krijgen op je smartphone terwijl de optocht aan je voorbij trekt. De app is een primeur in carnavalsland.
Profielfoto van Peeters Erik
Geschreven door
Peeters Erik

De afgelopen weken hebben vrijwilligers van de Stichting Vastenavond de app uitvoerig getest met modelautootjes. Op het moment dat er een wagen of grote loopgroep voorbij komt, krijg je op je smartphone een pushbericht met daarin de extra informatie in de vorm van tekst en foto's.
Vooruitstrevend "We willen altijd vernieuwend en creatief zijn en het werkt", zegt een trotse Patrick van de Watering van de Stichting Vastenavond. Van de Watering heeft dan ook hoge verwachtingen van de toepassing: "Als je de app download, heb je alle informatie over de optocht die nodig hebt onder handbereik. Erg handig."
De optocht maakt gebruik van de bestaande Aangenaam BoZ App. Hiermee kunnen winkeliers aan mensen die langs hun zaak lopen een bericht sturen over speciale aanbiedingen. De app is nu uitgebreid met de mogelijkheid voor het volgen van de optocht. Daarvoor zijn alle wagens en groepen uitgerust met een speciaal zendertje.
Uitbreiding"Als het een succes wordt dan gaan we het volgend jaar zeker nog uitbreiden. De Bergse optocht was al mooi maar met deze mogelijkheid wordt 'ie alleen maar nog mooier voor veel meer mensen", aldus Van de Watering.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.