Ruud van Nistelrooy stopt als assistent Oranje en gaat alleen nog voor PSV werken

3 februari 2016 om 13:03
nl
Assistent-bondscoach Ruud van Nistelrooy stopt bij het Nederlands elftal. De 70-voudig international heeft laten weten dat hij zijn contract, dat hem tot juli van dit jaar bindt aan de KNVB, niet verlengt.
Profielfoto van Wijn Koen
Geschreven door
Wijn Koen

Hij gaat bij PSV aan de slag als trainer-coach van de spitsen van Onder 17, Onder 19 en Jong PSV. Van Nistelrooy (39), die bij de KNVB de cursus UEFA Pro Coach Betaald Voetbal volgt, liep in het kader van deze opleiding al stage bij de Eindhovense eredivisionist.
Een hoop geleerdVan Nistelrooy zegt zelf: “Ik heb de afgelopen twee jaar een hoop geleerd. Niet alleen tijdens de trainerscursus, maar ook op het veld bij de B1 en Jong PSV. En hoe mooi is het om als beginnend coach ook betrokken te zijn bij het Nederlands elftal."
Het heeft hem verbaasd dat er zoveel bij het vak als trainer van Oranje komt kijken. "In mijn tijd als Oranje-international heb ik de technische staf natuurlijk van dichtbij aan het werk gezien, maar ik heb me eigenlijk nooit gerealiseerd wat daar in de praktijk allemaal bij kwam kijken. Voor mijn ontwikkeling als coach is dat een waardevolle ervaring. Wat me verder zeker zal bijblijven is de fantastische manier waarop ik heb kunnen samenwerken met spelers en staf. Ik ben de KNVB dankbaar dat ze me deze kans hebben gegund.”
Reactie PSVMarcel Brands, technisch manager van PSV, kijkt uit naar de komst van Van Nistelrooy. "Het is bekend dat wij enorm veel waarde hechten aan de combinatie van pedagogisch onderlegde jeugdtrainers en ex-topvoetballers in onze opleiding. In de afgelopen jaren hebben we tijdens zijn stages gezien dat Ruud echt wat toevoegt aan onze staf, dus ik ben erg blij en trots dat hij nu in deze functie voor ons aan de slag gaat."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.