Tilburgs restaurant presenteert 'zwevend eten'

3 februari 2016 om 21:02
nl
Lekker eten is één ding maar je moet het ook een beetje leuk presenteren. Dat doen ze in Tilburg in restaurant Monarh. Als enige in Nederland gaan ze vanaf deze maand kleine gerechtjes zwevend opdienen. In het Omroep Brabant programma Onder Ons laten ze zien hoe dat werkt.
Profielfoto van Bergen Manon van
Geschreven door
Bergen Manon van

Restaurant Monarh zit sinds december 2014 in het 120 jaar oude klooster van de missionarissen van 'Het Heilige Hart' in Tilburg. Eigenaar Danny Kovacevic en zijn chef-kok Paul Kappé wilden een bijzonder concept neerzetten. "Bij ons staat eten en de smaak voorop maar we willen onze gasten ook een leuk uitje bezorgen. Zo'n avond waarvan je zegt: dit vergeet ik nooit meer", zegt Kovacevic in Onder Ons.
Zwevend etenKovacevic heeft een natuurkundige achtergrond. Toen hij hoorde van een Israëlische presentatie van een zwevende supergeleider was zijn interesse gewekt: "Dat bracht mij op het idee om een zwevend gerecht te ontwikkelen." Samen met chef-kok Paul Kappé werkte hij het idee uit. Nu anderhalf jaar later zijn ze er klaar voor om het te presenteren in hun restaurant.
In Onder Ons geven ze alvast een voorproefje. Het gerechtje wat ze laten zweven is een bonbon van witte chocolade en tarbot. "Dit is puur presentatie maar het draait uiteindelijk toch allemaal om de smaak", zegt chef-kok Paul Kappé. "Ik vind dat eten wel eten moet blijven."
Geen Michelinster Hoewel het zwevende gerechtje er spectaculair uitziet is de techniek erachter niet heel moeilijk te begrijpen. Tenminste, als je een beetje verstand hebt van natuurkunde. En volgens Kovacevic helpt het zwevende gerecht ook niet om een Michelinster te verdienen.
"Zij kijken puur naar het eten. Dat is ook waar het uiteindelijk bij ons om draait. We proberen alleen de gastronomie op deze manier een andere draai te geven."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.