Van moord verdachte Satudarah-militair Gianiro S. mogelijk half jaar niet welkom bij Defensie

3 februari 2016 om 17:08
nl
De van moord verdachte Gianiro S. kan voorlopig niet als militair aan de slag bij Defensie en de Marechaussee. Dat heeft te maken met het feit dat het Satudarah-lid tot aan de zomer verdacht blijft van betrokkenheid bij de moord op Rudi Schouten, zo bevestigt het Openbaar Ministerie aan Omroep Brabant.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Defensie besloot na de onthullingen van Omroep Brabant medewerker Gianiro S. voor onbepaalde tijd te schorsen. Justitie verdenkt de Bredanaar van betrokkenheid bij de moord op Schouten in april vorig jaar. Een arrestatieteam pakte bij een inval in oktober in totaal vijf Satudarah-leden op.
Het is gebruikelijk dat ambtenaren die verdacht worden van een strafbaar feit, tijdelijk niet welkom zijn bij hun werkgever. Toch hoeft het niet te betekenen dat S. tot aan de zomer zonder werk zit, legt advocaat Michael Ruperti uit. “Het zijn slechts verdenkingen, hij wordt niet strafrechtelijk vervolgd. Dat is een wezenlijk verschil.”
ZIE OOK: Defensiemedewerker verdacht van betrokkenheid moord Rudi Schouten (28), verdachte lid van Satudarah
Chefs tevredenIn december dienden Ruperti en collega Erik Thomas een verzoek in om de strafrechtelijke vervolging van hun cliënt onmiddellijk stop te zetten. Vorige week liet justitie in een schriftelijke reactie weten dat de verdenking van S. en van andere vier Satudarah-leden tot aan de inhoudelijke behandeling op 20 juni van kracht blijft.
Zodra OM de verdenkingen tegen S. laat vallen, kan hij direct weer aan de bak bij Defensie, verwacht Ruperti. “Zijn chefs zijn zeer tevreden over hem. Eind februari velt Defensie een nieuw oordeel over zijn voorlopige schorsing. Als hij dan nog niet aan de slag kan, teken ik bezwaar aan.”
ZIE OOK:Aan schandpaal genageld’, van brute moord verdachte Defensiemedewerker 'verdient meer respect'
ArrestatieNa zijn arrestatie in oktober kwam de militair alweer na drie dagen op vrije voeten. Dat zou betekenen dat het OM niet genoeg bewijs heeft kunnen verzamelen tegen Gianiro S.
Het Ministerie van Defensie doet inhoudelijk geen uitspraken over het functioneren van Gianiro S. 'omdat het een lopende strafzaak betreft'.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.