Langvermiste Jolanda reed vermoedelijk het water in, moeder ging alle scenario's al af

3 februari 2016 om 18:57
nl
Zeven lange jaren is er niets meer van Jolanda Meijer uit Wanroij vernomen. Depressief vertrok ze van huis om uiteindelijk nooit meer terug te keren. Haar moeder Maria denkt nu dat haar dochter met een auto het water in is gereden. "We zijn alle scenario's afgegaan."
Profielfoto van Yoeri Nijs
Geschreven door
Yoeri Nijs

De vermissing van Jolanda houdt de inwoners van Wanroij al jaren bezig. Niemand heeft ook maar enig idee van waar ze naartoe kan zijn gegaan op die ene dag: dinsdag 11 november 2008. Het was haar toenmalige werkgever die destijds de noodklok luidde vanwege haar vermissing.
LEES OOK: Al 7 jaar spoorloos: politie vraagt opnieuw aandacht voor vermiste Jolanda Meijer (41) uit Wanroij
Het ging al tijden niet goed met Jolanda. Acht jaar lang kampte ze al met depressieve buien. "Iedere keer kroop ze er met veel moeite weer uit - tot ze weer een flinke tegenslag kreeg te verduren. Ik dacht daarom altijd al dat er iets met haar zou gebeuren", vertelt moeder Maria.
'Alles duidt erop dat Jolanda niet meer leeft'De werkgever van Jolanda wist dat ze kampte met depressiviteit. Desondanks bood de werkgever haar een plekje aan om haar werk te kunnen doen. Op de dag dat Jolanda van de aardbodem verdween, had ze een afspraak met een bedrijfsarts. Die bezocht ze nooit.
Sinds die dinsdag 11 november is er niets meer van Jolanda gezien of gehoord. Ook haar hondje is spoorloos. "Jolanda is sindsdien met haar telefoon onbereikbaar. Ook heeft ze nooit meer geld van haar rekening opgenomen." Volgens Maria sterkt dit het gevoel dat Jolanda niet meer leeft.
'Onzekerheid maakt het moeilijk'"Er gaat geen dag voorbij dat ik niet aan haar denk of op een andere manier met haar bezig ben. Die onzekerheid maakt het zo moeilijk. We hebben niets tastbaars van Jolanda. We hopen dat we ooit haar auto vinden, of het voederbakje van haar hondje in de auto."
Mensen die bewust of onbewust het water inrijden en daardoor overlijden kunnen jarenlang spoorloos zijn. Dit komt vooral door het feit dat er nooit in het water wordt gezocht als er geen problemen voor het vrachtverkeer zijn.
Opnieuw aandacht van politieDe politie schonk deze week opnieuw aandacht aan de vermissing van Jolanda Meijer. Niet omdat er nieuwe informatie is, maar om ervoor te zorgen dat niemand de zaak vergeet, zo vertelde een politiewoordvoerder tegen Omroep Brabant. Tot dusver zijn er geen tips binnengekomen.
Maria doet woensdagavond ook haar verhaal in Hart van Nederland. Ze denkt dat haar verhaal geen nieuwe tips oplevert, maar wil de hoop toch nog niet opgeven. "Het zou fijn zijn als er ooit mensen met honden gaan zoeken. Daar hopen we op."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.