'Die hebben geen behoefte om te integreren', handtekeningen tegen komst arbeidsmigranten Waalwijk

4 februari 2016 om 09:38
nl
De plannen voor een groot opvanghuis voor arbeidsmigranten in Roosendaal en Waalwijk leidt tot veel commotie. Donderdag worden bijna 2000 handtekeningen aangeboden tegen de komst van respectievelijk 80 en 120 buitenlandse arbeiders.
Profielfoto van van Kalmthout Jesse
Geschreven door
van Kalmthout Jesse

In Waalwijk gaat het om 120 arbeidsmigranten in het voormalig zorgcomplex Samarja aan de Mercatorlaan. Volgens buurtbewoner Rene van Turnhout wordt er vooral gevreesd voor alcoholmisbruik en lawaaioverlast.
Vervelen“Er wonen hier al een heleboel arbeidsmigranten. Dat is vooral kleinschalig en dan geeft het geen problemen. Wat wij als gevaar zien is de midstay-opvang. Die mensen wonen hier tussen de zes maanden en drie jaar en hebben geen behoefte om te integreren in zo’n wijk. Die gaan zich vervelen. Het is gebleken, ook in de nabije omgeving, dat er dan sprake is van drank- en drugsoverlast. De omwonenden hebben daar hele nare ervaringen mee.”
Van Turnhout is ook bang voor verkeersoverlast. “De straat is smal en dat kan dus tot opstoppingen leiden. Ook werken die mensen vaak in ploegen en zijn er dus wisselingen middenin de nacht.”
RoosendaalIn Roosendaal zouden de 80 migranten gehuisvest moeten worden in een leegstaand kantoorpand aan de Bergrand.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.