College van gemeente Bernheze blijft bij plannen voor groot azc in Heesch

4 februari 2016 om 13:05
nl
Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bernheze blijft bij het standpunt over een azc in Heesch. “Het collegevoorstel verandert niet en wordt op 18 februari gewoon besproken in de raadsvergadering”, laat woordvoerder Marieke de Jong donderdagmorgen weten aan Omroep Brabant.
Profielfoto van Elzendoorn Bart
Geschreven door
Elzendoorn Bart

Het college van B en W wil voor een periode van tien jaar vijfhonderd asielzoekers opvangen. Een meerderheid van de gemeenteraad is tegen de plannen. De fracties van SP, Lokaal en VVD maakten eerder bekend tegen de plannen te stemmen. Het CDA voegde zich donderdag in datzelfde rijtje.
De partijen vinden een opvang van vijfhonderd asielzoekers voor de duur van tien jaar op die locatie te veel en te lang. "Na uitvoerig overleg en na afweging van alle beschikbare gegevens heeft de fractie van CDA Bernheze besloten dat ze niet akkoord zal gaan met het collegevoorstel over een asielzoekerscentrum in Heesch", stond in een woensdag verstuurde persverklaring van het CDA.
ProtestenDe mogelijk komst van een azc leidde tot hevige protesten. Een demonstratie in januari escaleerde. Er werden vuurwerkbommen en eieren gegooid. Ook werd een kogelbrief bij de gemeente Bernheze bezorgd. In een eerder stadium werden dode varkens opgehangen in een boom.
Raadsleden bezochten een azc van vergelijkbare grootte in Venlo om een beter beeld te krijgen van de opvang van asielzoekers.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.