Grote Prijs van Brabant verhuist naar Rosmalen, organisatie hoopt EK veldrijden te organiseren

4 februari 2016 om 13:50
nl
Autotron Rosmalen krijgt naast een tennistoernooi ook een veldrit. Op het evenemententerrein wordt volgend seizoen de Grote Prijs van Brabant georganiseerd.
Profielfoto van Job van der Zon
Geschreven door
Job van der Zon

De veldrit vond de afgelopen jaren in Den Bosch plaats, deze winter was er niet voldoende budget waardoor de Grote Prijs van Brabant geannuleerd moest worden. Het lukt de vernieuwde organisatie wel om komend seizoen een veldrit op poten te zetten.
'Voorlopige datum 12 november'Het bedrijf Libéma Profcycling, ook verantwoordelijk voor de start van de Giro d'Italia in Gelderland, is vanaf nu betrokken bij de organisatie. Het is de bedoeling dat de Grote Prijs van Brabant op zaterdag 12 november gaat plaatsvinden. Die datum is nog vrij in de door de UCI vrijgegeven voorlopige kalender voor volgend seizoen. 
Het bestuur heeft een vijfjarenplan uitgestippeld waarin de ambitie is uitgesproken om op termijn het EK veldrijden te organiseren. De eliterenners reden deze winter voor het eerst een EK, in Huijbergen liet Lars van der Haar zich afgelopen november tot de eerste Europees kampioen kronen. 
'Ideale locatie voor een veldrit'Autotron Rosmalen is volgens de organisatie een ideale locatie voor een veldrit. Op het terrein ligt een strandbad met zandstroken en een natuurlijke heuvelrug.     

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.