Breda tast in buidel om vier noodlijdende winkelcentra op te knappen

4 februari 2016 om 14:03
nl
De gemeente Breda trekt bijna een miljoen euro uit om de omgeving van vier noodlijdende winkelcentra in de stad een opknapbeurt te geven.
Profielfoto van Verschuren Corné
Geschreven door
Verschuren Corné

Het meeste geld gaat naar de winkelcentra Heksenwiel, dat onlangs de noodklok luidde, en De Donk. Ook bij de winkelcentra Tuinzigt en De Berg investeert de gemeente in de openbare ruimte.
Groen en speelvoorzieningenBij winkelcentrum De Heksenwiel wordt meer groen en nieuwe speelvoorzieningen aangelegd. Ook wordt het parkeerterrein aangepakt. De gemeente trekt hiervoor 365.000 euro uit.
Bij winkelcentrum De Donk wordt voor 360.000 euro de toegangsweg samengevoegd tot één rijbaan. Ook trekt de gemeente de groenstrook aan de achterkant bij het winkelcentrum.
OpfrisbeurtDe opfrisbeurt van winkelcentrum Tuinzigt krijgt een nieuwe entree en een nieuwe trottoir voor een bedrag van 120.000 euro. Het centrum begint een eigen markt. Bij De Berg worden de toegangswegen verbeterd en worden de trottoirs verbreed.
Ook wordt de doorgang naar de Clemensberg opnieuw aangelegd. Totale kosten 150.000 euro. Op 3 maart beslist de Bredase gemeenteraad of de investering in de openbare ruimte doorgaat.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.