Van Diermen debuteert voor NAC tegen FC Dordrecht, Dingsdag sneuvelt: 'Ben niet tevreden over hem' - Omroep Brabant

Van Diermen debuteert voor NAC tegen FC Dordrecht, Dingsdag sneuvelt: 'Ben niet tevreden over hem'

4 februari 2016 om 16:09
nl
Kevin van Diermen debuteert vrijdagavond voor NAC in de uitwedstrijd tegen FC Dordrecht. De verdediger, die wordt gehuurd van Excelsior, vervangt Michael Dingsdag in het hart van de verdediging. Trainer Martinus Dijkhuizen is niet tevreden over Dingsdag: 'Dat heb ik in de winterstop al aangegeven."
Profielfoto van Strater Ronald
Geschreven door
Strater Ronald

Kevin van Diermen werd afgelopen maandag aangetrokken door NAC. De verdediger komt in de eredivisie bij Excelsior niet aan de bak en mag het nu een niveau lager wel laten zien. NAC-coach Marinus Dijkhuizen zet hem meteen in de basis.
"Mijn situatie bij Excelsior was uitzichtloos en als dan NAC voor je komt, is dat gewoon een geweldige uitdaging", zegt Van Diermen. "Het is altijd afwachten wat de trainer beslist, maar ik ben gewoon fit om meteen te spelen. Het is aan de trainer om te beslissen of ik meteen ga spelen, maar dat is gelukkig gebeurd."
'Niet tevreden over Michael Dingsdag'Kevin van Diermen neemt in het team van NAC de plaats in van Michael Dingsdag, waar trainer Dijkhuizen ontevreden over is. "Michael gaat er af. Dat is vervelend, want hij is binnengehaald als aanvoerder en leider van het team. Ik heb hem in de winterstop al aangegeven dat ik niet tevreden over hem was. Ik heb hem afgelopen zaterdag bij me geroepen en verteld dat we een andere centrale verdediger zouden halen omdat we niet tevreden zijn over hem. Het is niet anders."
Voor Michael Dingsdag was de boodschap van Dijkhuizen nog te vers. Hij wilde niet reageren op het feit dat hij gepasseerd is
Kevin Brands snapt reserverol nietNaast Van Diermen haalde NAC nog twee versterkingen in de winterstop: Enes Ünal en Lerin Duarte. Het zou voor extra onrust kunnen zorgen, want bij NAC rommelt het zo nu en dan in de selectie.
Zo is Kevin Brands ontevreden, na Helmond Sport wordt hij tegen FC Dordrecht opnieuw gepasseerd voor het basiselftal. "Ik ben teleurgesteld", zegt de middenvelder die zo nu en dan ook in de spits opdraaft. "Ik denk ook dat ik daar wel reden toe heb. Ik scoorde twee doelpunten op rij en dan moet ik er opeens weer uit tegen Helmond Sport. Ik snap het eigenlijk niet. Ik denk dat als ik speel dat ik een goed rendement heb, in elfhonderd minuten tien goals. Ik weet het niet."
Onrust?NAC-coach Dijkhuizen moet het allemaal in goede banen leiden."Ik ben niet bang voor onrust, maar dat kan omdat jongens op de bank komen die dat niet gewend zijn", zo zegt de trainer.
"Dat is altijd vervelend, maar daarom ben ik open en eerlijk naar ze toe. Iedereen krijgt de kans of heeft de kans gehad, maar we handelen naar mijn visie. Dat kan problemen veroorzaken en ik ben ervoor om dat te bewaken en op te treden."
Op jacht naar de periodetitelNAC speelt vrijdagavond tegen FC Dordrecht. Omdat de ploeg voorlopig niet meer aan het kampioenschap kan denken, is NAC is op jacht naar de derde periodetitel. "Ja, natuurlijk", zegt keeper Jelle ten Rouwelaar. "Als je mede bovenaan staat in de periode, moet je zorgen dat je die gaat winnen."
Bij NAC debuteert dus Kevin van Diemen, Ronnie Stam komt terug in het elftal in plaats van Divine Naah.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.