Inwoners Orthen kunnen komende weken verbeterpunten indienen voor plan oud-kantoor Zayaz

4 februari 2016 om 18:44
nl
Inwoners van Orthen die opmerkingen hebben over de verbouwing van het voormalige hoofdkantoor van woningcorporatie Zayaz in Den Bosch, kunnen vanaf begin volgende week hun stem laten horen. De gemeente start namelijk met een inspraakprocedure. Die duurt zes weken.
Profielfoto van Yoeri Nijs
Geschreven door
Yoeri Nijs

Tijdens de inspraakprocedure kunnen inwoners hun reactie geven op het plan. Volgens de huidige plannen moeten in het gebouw aan de Ketsheuvel 70 appartementen komen, waarvan 68 appartementen voor bewoning zijn bedoeld.
Kritiek op ZayazSommige inwoners van Orthen zijn het echter oneens met de verbouwing van het voormalige hoofdkantoor. Zij vinden de woningen te klein en vrezen daardoor voor problemen. Zij willen nu een jurist in de arm nemen om hun argumenten juridisch te onderbouwen.
De inwoners willen dat ze meer inspraak krijgen in het project. Volgens de woningcorporatie kan dit met de inspraakprocedure die nu start. Daarnaast bespreekt Zayaz de plannen nu met een klankbordgroep, waarin al circa twintig inwoners plaats hebbengenomen. Ook zit de gemeente daarbij om tafel.
Tientallen appartementenVolgens de huidige plannen van Zayaz komen er 62 appartementen in het oude kantoorgebouw die ieder tussen de 20 en 25 vierkante meter groot zijn. Zes appartementen zijn verder voor twee personen bedoeld. Die woningen zijn tussen de 35 en 40 vierkante meter. Ten slotte worden twee ruimtes gecombineerd tot een gemeenschappelijke ruimte.
Met de woningen mikt Zayaz naar eigen zeggen onder meer op studenten of pas afgestudeerden, alleenstaanden en vergunninghouders. Dat zijn vluchtelingen die al een verblijfsvergunning hebben voor een periode van minstens vijf jaar.
Woningen voor vluchtelingenZayaz wil dertig appartementen aanbieden aan vergunninghouders. De overige woningen worden op de normale manier aan mensen die een woning zoeken, aangeboden. De bedoeling is dat de appartementen voor maximaal tien jaar in het voormalige kantoorgebouw blijven bestaan.
Het oude hoofdkantoor van Zayaz aan de Ketsheuvel staat sinds juli vorig jaar leeg. Zayaz onderzocht verschillende mogelijkheden voor het exploiteren van het gebouw. Uit onderzoek blijkt dat kleine en tijdelijke wooneenheden de beste optie zijn om aan de huidige vraag op de woningmarkt te kunnen voldoen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.