Baarle-Nassau ziet trailerpark voor statushouders op de Steppe van Jeppe niet zitten

4 februari 2016 om 19:25
nl
De gemeente Baarle-Nassau ziet de opvang van statushouders in stacaravans op het te koop staande recreatiepark De Steppe van Jeppe in Ulicoten niet zitten.
Profielfoto van Verschuren Corné
Geschreven door
Verschuren Corné

Dat heeft burgemeester Marjon de Hoon-Veelnturf aan het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) laten weten. Het COA informeerde bij de gemeente naar de opvang van vluchtelingen met een verblijfsvergunning voor een periode twee jaar in caravans op het recreatiepark.
Mogelijk alternatiefMogelijk klopt het COA nog een keer bij de gemeente aan met een alternatief. Of dat verzoek ook kans van slagen heeft, hangt volgens burgemeester De Hoon-Veelenturf van verschillende factoren af. “Een nieuw verzoek willen we pas verkennen als het aansluit bij de maat en schaal van de gemeente Baarle-Nassau”, zegt de burgemeester.
“Een voorstel van het COA voor een leegstaande bestaande locatie vergroot de kans van slagen. Ook het draagvlak bij de politiek en onder de inwoners is een belangrijke randvoorwaarde."
Baarle-Nassau gaf in een eerder stadium al aan dat de gemeente alleen statushouders wil opvangen. De opvang van vluchtelingen zonder verblijfsvergunning is lastig vanwege de verwevenheid van de grondgebieden met Baarle-Hertog (België).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.