‘Er gaan wel vaker geruchten over valse neutbonnen, maar nu kreeg ik het bewijs in handen'

5 februari 2016 om 11:12 • Aangepast 21 november 2020 om 12:53
nl
Aan de vooravond van carnaval blijken in Roosendaal duizenden valse drankbonnetjes in omloop. "Er gaan wel vaker geruchten, maar nu kreeg ik het bewijs in handen van een drukkerij die ze gedrukt zou hebben", vertelt Haroun Hijmen, bestuurslid van Horeca Nederland afdeling Roosendaal.
Profielfoto van Verschuren Corné
Geschreven door
Verschuren Corné

De politie hield donderdagnacht een 17-jarige jongen uit Wouw aan voor zwendel met de valse 'neutbonnen'. Vrijdagochtend zijn nog drie jongeren opgepakt. Het gaat om jongens van 16, 17 en 18 uit Rucphen en Roosendaal. Vrijdagmiddag werd een vijfde verdachte opgepakt: een 18-jarige man uit Kruisland.
DuidelijkheidDe neutbon is jaren geleden door de horeca in Roosendaal ingevoerd om het betalen tijdens carnaval te vergemakkelijken. Ze kosten 25 euro per twaalf. Hijmen: “Via een drukkerij kreeg ik de kaarten in handen. Ik heb dat bedrijf toen gebeld en het bleek inderdaad waar te zijn.”
Hoeveel nepbonnen er in omloop zijn, is volgens Hijmen nog onduidelijk. “We hebben 7000 gehoord, maar het kunnen er net zo goed honderd zijn. Het politieonderzoek zal meer duidelijkheid moeten geven.”

Wachten op privacy instellingen...

Niet inwisselenDe horecaondernemers die met de echte neutbonnen werken hebben gezamenlijk besloten de nepbonnetjes niet te accepteren. “Ook kunnen ze niet ingewisseld worden voor echte bonnetjes”, zegt Hijmen.
Volgens de politie zijn de valse bonnen vrij duidelijk te onderscheiden van de echte: de nepneutbonnen zijn veel donkerder en onder uv-licht wordt duidelijk dat ze geen watermerk hebben.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.