Transfer van de baan: Rens van Eijden voelt zich 'genaaid' door Dinamo Moskou

5 februari 2016 om 11:19
nl
Voetballer Rens van Eijden is zwaar ontgoocheld dat zijn transfer van NEC naar Dinamo Moskou is afgeketst. De Nijmeegse club en de voetballer uit Oss besloten donderdagavond de onderhandelingen te stoppen nadat er volgens NEC onverwacht extra eisen werden gesteld door de Russische club.
Profielfoto van Maarten Nuyts
Geschreven door
Maarten Nuyts

De Nijmegenaren noemen de nieuwe eisen onredelijk.
Van Eijden is stomverbaasd dat de Russen opeens met de nieuwe eisen kwamen: "We hebben er alles aan gedaan om de transfer rond te maken, maar nu blijkt dat we met een onbetrouwbare partij te maken hebben. Ik voel me genaaid door die club. Natuurlijk is dit zuur. Vooral ook omdat ik het niet zag aankomen."
De voetballer uit Oss wil nog niet zeggen wat de aanvullende eisen zijn van Dinamo Moskou. Hij wil eerst met zijn zaakwaarnemer Kees Ploegsma jr. overleggen wat de consequenties zijn van de afgeketste transfer. Vrijdagmiddag komt Van Eijden met een langere verklaring.  
Was al gekeurdNEC en Dinamo Moskou hadden een akkoord over de transfer. Er lag voor de 27-jarige Ossenaar een contract voor 3,5 jaar klaar in de Russische hoofdstad en hij had de medische keuringen al doorstaan.
Rens Van Eijden speelde sinds 2009 voor NEC en groeide uit tot aanvoerder.
Vervanger al gehaaldDe club had ook al een vervanger voor hem in huis gehaald: de Deen Dario Dumic wordt voor een half jaar gehuurd van Brøndby IF en heeft al drie duels meegedaan.
Desalnietemin kan Rens van Eijden terugkeren in de selectie van NEC als hij de teleurstelling van zijn mislukte transfer naar Dinamo Moskou heeft verwerkt. "Als hij weer wil trainen, is hij wat mij betreft van harte welkom", zei trainer Ernest Faber vrijdag.   Van Eijden ontbreekt in ieder geval zondag in de selectie tegen De Graafschap. Rechtsback Todd Kane keert na een schorsing direct terug in de ploeg.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.