Snel duidelijkheid over lot V&D-personeel: gesprekken over doorstart 'in eindfase' - Omroep Brabant

Snel duidelijkheid over lot V&D-personeel: gesprekken over doorstart 'in eindfase'

5 februari 2016 om 12:56
nl
De gesprekken over de toekomst van V&D - met 8 vestigingen in Brabant - zijn in de eindfase beland. De curatoren zijn nog met één Nederlandse partij in onderhandeling over een doorstart van de failliete warenhuisketen, liet een woordvoerder vrijdag weten.Volgens RTL-Z zou die overnamekandidaat de eigenaar van de Diemense modeketen Coolcat zijn: Roland Kahn.
Profielfoto van Verschuren Corné
Geschreven door
Verschuren Corné

Vorige week spraken de curatoren de verwachting uit dat de overname van de restaurants van La Place door supermarktconcern Jumbo de zaak in een stroomversnelling zou brengen. Maar door die deal is wel een extra partij aan tafel gekomen, waarmee zaken moeten worden afgestemd.
De goede kant opDe curatoren gaan er nog steeds van uit dat de deelname van Jumbo de kans op een doorstart van V&D heeft vergroot. “Het gaat de goede kant op'', verzekerde de woordvoerder. “Maar wanneer de zaak kan worden afgerond, laat zich niet voorspellen. Zo snel mogelijk, dat blijft het doel.”
De curatoren hebben van meet af aan gezegd dat er sowieso een deal komt. De belangrijkste vraag is evenwel hoeveel vestigingen van V&D daarmee gered kunnen worden. Ook daarover bestaat nog geen enkele zekerheid, aldus de zegsman.
HerstructureringDe partij waarmee de curatoren in gesprek zijn, is er wel op uit zoveel mogelijk winkels open te houden. Ook Jumbo is daarbij gebaat, omdat veel van de La Place-restaurants die het supermarktconcern overneemt, in één pand zitten met V&D.    In hoeverre dat lukt is echter ook afhankelijk van de verhuurders van de winkelpanden. Die werkten vorig jaar in meerderheid constructief mee aan een herstructurering bij V&D, maar moeten nu in sommige gevallen opnieuw over de streep worden getrokken.
VestigingenV&D heeft in Brabant vestigingen in Den Bosch, Breda, Tilburg, Eindhoven, Oss, Uden, Bergen op Zoom en Roosendaal. Over de toekomst van de winkels in Oss en Roosendaal wordt al druk gespeculeerd.
Zo meldde het Roosendaalse gemeenteraadslid John Hertog dat er over de toekomst van de winkel in zijn binnenstad al contact was geweest met de Ierse modewinkelketen Primark. De Osse wethouder Gé Wagemakers voorspelde dat de V&D in zijn gemeente nog deze maand zou gaan sluiten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.