Protest tegen 'terroriserende Raad van Elf' in Rottenrijk: ’11 = te veel, 5 dagen = te lang’

5 februari 2016 om 13:28
nl
In Rottenrijk, Geffen dus, maakt de plaatselijk Nachtraad zich zorgen. Niet over de komst van een azc, zoals in het naastgelegen Krullendonk (Heesch), maar over de Raad van Elf die de feesttent in Rottenrijk de komende vijf dagen ‘komt terroriseren’. ’11 = te veel. 5 dagen = te lang’, valt er daarom op een spandoek bij de feesttent te lezen.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

Boven het spandoek is een varkenskostuum opgehangen.
Op hun Facebookpagina eist de Rottenrijkse Nachtraad de verantwoordelijk voor het ‘protest’ op. Een protest waarmee ze op ludieke wijze verwijzen naar de discussie over de komst van een azc bij de buren in Krullendonk. Dit onder het motto '500 = te veel. 10 jaar = te lang'.
'Futiliteit als een azc' De Rottenrijkse Nachtraad stelt dat ze zich bij de buren in Krullendonk al ‘weken druk maken om een futiliteit als een azc’. Terwijl zij in Rottenrijk ‘pas écht een probleem hebben wat er toe doet’. Namelijk een raad van Elf die hun feesttent vijf dagen lang zal komen terroriseren.
Met het varkenspak verwijst de Rottenrijkse Nachtraad naar een dood varken dat in Krullendonk werd opgehangen op de plek waar het azc zou moeten komen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.