Zoutzakken, grafboeket en een ontslagbrief: fans FC Den Bosch uiten onvrede over prestaties

5 februari 2016 om 14:43
nl
Leden van de M-side van voetbalclub FC Den Bosch hebben donderdagavond zoutzakken, een rouwkrans en spandoeken in het stadion neergelegd. Ook lieten ze een ontslagbrief achter voor technisch manager voor Fred van der Hoorn 'die alleen nog ondertekend hoeft te worden'.
Profielfoto van Maarten Nuyts
Geschreven door
Maarten Nuyts

Twee dagen na de dramatische uitschakeling in het bekertoernooi door de amateurs van VVSB dreunt de klap nog hard na bij de fans van Den Bosch.
Ze zijn ontevreden over de prestaties van de club, met de uitschakeling door VVSB als absoluut dieptepunt. Den Bosch verspeelde dinsdag in de laatste tien minuten een 2-0 voorsprong.
ZoutzakkenOm hun onvrede te uiten lieten de fans donderdag zoutzakken achter op het veld. Op de Facebook-pagina van de supportersvereniging Den Bosch FC wordt uitgelegd waarom: 'De zoutzakken zijn voor de spelers die na een 2-0 voorsprong als zoutzakken begonnen te voetballen', staat er te lezen.
Ook lieten de fans van de M-side een spandoek ('trek je conclusies') en een ontslagbrief achter voor Fred van der Hoorn. De brief 'hoeft alleen nog maar ondertekend te worden', schrijven de fans. Het rouwboeket is volgens de fans nadrukkelijk niet voor Van der Hoorn bedoeld, maar gericht aan de hele directie: Op de linten staat: 'Van volksclub naar KUT club, RIP FCDB'.
Gebeten hondVan der Hoorn is sinds dinsdagavond de gebeten hond onder de fans. Vanwege bedreigingen via social media besloot de politie dinsdagavond al extra surveillances uit te voeren rond zijn huis.
Niet alleen fans van de M-side reageerden teleurgesteld op de bekeruitschakeling. De website van de supportersvereniging van FC Den Bosch ging woensdag uit protest tegen de prestaties al op zwart.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.