Honderden klanten van Bakker Bart in Boxtel in actie tegen voorgenomen sluiting

5 februari 2016 om 14:57
nl
Bakker Bart in Boxtel gaat sluiten op 12 maart. Dat moet van het hoofdkantoor, omdat de de gestegen huur van het pand niet meer op te brengen is. Tot groot verdriet van het personeel, maar ook van heel veel klanten.
Profielfoto van Juda Peter
Geschreven door
Juda Peter

Onder meer studenten van de nabijgelegen mbo-kunstopleiding SintLucas en een trouwe groep Poolse klanten hebben van zich laten horen.
Pools broodBakker Bart in Boxtel is hofleverancier van de vele Polen in de regio. "Dat komt door het speciale Oberländer brood dat heel erg lijkt op het meest gegeten brood in Polen", vertelt Kasia Fuchs uit Liempde.
De Poolse klanten vinden het verschrikkelijk dat de zaak sluit en overwegen eigen acties.
PetitiesDe studenten van SintLucas zijn op internet een petitie begonnen, die al door bijna 240 klanten, onder wie tientallen Polen, is ondertekend.
"Wij, studenten van SintLucas Boxtel gaan graag in onze pauze of tussenuren een lekker warm broodje halen bij de Bakker Bart. Helaas hebben wij te horen gekregen dat het hoofdkantoor besloten heeft om de deuren te sluiten. Hier zijn wij het niet mee eens!", zo staat te lezen.
Sluiting onvermijdelijkFiliaalchef Richard Kolderhof vindt de onverwacht massale adhesiebetuigingen hartverwarmend. Hij denkt echter dat sluiting van zijn zaak onvermijdelijk is.
Het huurcontract van het pand aan de Rechterstraat loopt af en de nieuwe huur is meer dan het dubbele. Dat is niet alleen voor de holding Bakker Bart, maar ook voor franchisenemer Kolderhof niet meer op te brengen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.