Phillip Cocu wil met PSV in Utrecht niet dezelfde fouten maken - Omroep Brabant

Phillip Cocu wil met PSV in Utrecht niet dezelfde fouten maken

5 februari 2016 om 15:51
nl
Omdat de ploeg aan een ijzersterke serie bezig was, was de bekernederlaag tegen FC Utrecht een onverwachte streep door de rekening van PSV. Zondag zal blijken of het een incident was, of dat PSV 'de flow' is kwijtgeraakt.
Profielfoto van Post Paul
Geschreven door
Post Paul

Trainer Phillip Cocu beseft dat ook. "We denken niet aan negatieve scenario's, maar je moet het goede moment vasthouden. We hebben hard gewerkt om de achterstand op Ajax weg te werken. Dat is gelukt en we staan nu bovenaan. Dus moeten we er alles aan doen om daar te blijven. Daar zal zondag de focus op liggen."
Niet dezelfde fouten makenTrainer Cocu noemde de beker-nederlaag tegen FC Utrecht verdiend. "Soms moet je accepteren dat de tegenstander beter was. De tweede vraag die ik mezelf dan stel is: hoe komt dat?"
"We mogen dezelfde fout namelijk niet nog een keer maken. Zij scoren uit twee uitstekende counters. Wij moeten zorgen dat we in defensief opzicht beter staan. Ook als wij in de aanval zijn."
De counters van FC UtrechtZondagmiddag kan PSV alweer revanche nemen. Maar wel tegen een ploeg die weet dat ze PSV kunnen verslaan.
Cocu: "Dat kan ook een nadeel zijn voor hun. Als je denkt dat je een ploeg kan verslaan zijn er andere gevaren. Wij moeten vooral naar onszelf kijken. De counters van FC Utrecht moeten we weghalen, want daar zijn ze gevaarlijk mee."
Geen Guardado en Lestienne, wél SchaarsCocu kan zondag tijdens de uitwedstrijd van PSV tegen FC Utrecht nog geen beroep doen op Maxime Lestienne en Andrés Guardado. De Belg kampt met een kuitblessure. Guardado herstelt van een hamstringblessure. De Mexicaan verscheen vrijdag alweer op het trainingsveld voor enkele loopoefeningen.
Stijn Schaars keert terug in de selectie van de koploper van de eredivisie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.