NS laat extra treinen stoppen in Rosmalen om overvolle treinen te voorkomen

5 februari 2016 om 17:53
nl
De intercity van Nijmegen naar Den Bosch maakt vanaf maandag een extra spitsstop in Rosmalen. Op deze manier wil de NS het drukke traject iets ontlasten. Dat maakte de vervoerder vrijdag bekend.
Profielfoto van Yoeri Nijs
Geschreven door
Yoeri Nijs

De extra stop vindt vanaf komende week iedere ochtend plaats om 7.40 uur, 8.10 uur en 8.40 uur. Hiermee probeert de NS te voorkomen dat de sprinters te vol raken. Medewerkers van de NS zullen de reizigers op de extra stop attenderen. De NS zette al langere treinen in.
LEES OOK: Sprinters Den Bosch en Nijmegen vanaf 11 januari verlengd
Het traject van Nijmegen naar Den Bosch is al jaren een heikel punt. In de spits zijn treinen vaak overvol, wat ertoe leidt dat reizigers soms letterlijk tegen het glas worden aangedrukt. "Voor dit traject geldt vaak: liever staan in de trein, dan staan op het perron", aldus de NS.
Meer maatregelenVerder neemt de NS meer maatregelen om de drukte te beperken. De vervoerder verbouwt op korte termijn onder meer eersteklascoupes om tot ruimtes voor de tweede klas. In totaal gebeurt dit in 64 sprinters. Dit levert ruim duizend extra zitplekken op.
LEES OOK: Overvolle treinen en gestrande reizigers bij station Rosmalen, NS zet bussen in als proef

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.