DAF wint opnieuw marktaandeel in Europa

5 februari 2016 om 18:41
nl
DAF Trucks in Eindhoven verkoopt steeds meer zware vrachtwagens binnen Europa. Afgelopen jaar is het marktaandeel toegenomen naar 14,6 procent. In 2014 was dit nog 13,8 procent.
Profielfoto van Cartens Raoul
Geschreven door
Cartens Raoul

Het Eindhovense bedrijf zag haar aandeel op belangrijke truckmarkten toenemen, zoals in Duitsland, Groot-Brittannië, Spanje, Polen, Nederland en Tsjechië. In Frankrijk en Italië bleef het marktaandeel gelijk. DAF verkocht in 2015 in Europa in de zware klasse zo'n 39.400 voertuigen, een stijging van 26 procent ten opzichte van de ruim 31.200 trucks die een jaar eerder op kenteken werden gezet.
AssemblagefabriekOok buiten de Europese Unie heeft DAF haar marktpositie verder versterkt. Het bedrijf maakte z'n entree in Maleisië en Colombia. In Taiwan werd een nieuwe assemblagefabriek geopend om de productiecapaciteit van de LF-, CF- en XF-modellen te verdubbelen. Met een marktaandeel van 17,8% is DAF het grootste Europese merk in Taiwan.
De DAF-fabriek in het Braziliaanse Ponta Grossa verhoogde de productie en startte de assemblage van de CF-serie en de PACCAR MX-motor. DAF introduceerde haar complete Euro 6-programma in Turkije, waar de nieuwe strengere wetgeving rond uitstoot van uitlaatgassen dit jaar in ging .

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.