Vind jouw carnavalsliefde met deze handige app: Confetti

9 februari 2016 om 12:49
Omroep Brabant
De Confetti-app.
Omroep Brabant
Ook berichten kunnen worden verstuurd in Confetti.
1/2 De Confetti-app.
Het kan zomaar gebeuren: een aantrekkelijk varkentje of een goedlachse Elmo trekt tijdens deze laatste dag van carnaval de aandacht, maar het contact verdwijnt zodra de vonk ook maar over kan springen. Daar moet toch een oplossing voor zijn?
Profielfoto van Yoeri Nijs
Geschreven door
Yoeri Nijs

Ja, dachten drie Eindhovense ondernemers. En dus kwamen ze met de smartphone-app Confetti (alleen Android). Het idee: kijk in de buurt wie een relatie heeft en zet de eerste stap naar misschien wel een fijne relatie of een kort avontuur. Of een goed gesprek, voor wie al een relatie heeft.
Kleur van de liefdeHoe werkt het? Confetti-gebruikers kunnen binnen een straal van zo’n 25 meter zien wie er openstaat voor contact. Hiervoor kunnen ze op een virtueel radarscherm kijken, waarop alle gebruikers los staan afgebeeld.
Iedereen die met Confetti kan worden gevonden, heeft een bepaalde kleur. Die kleur verraadt wat de relationale status van iemand is. Rood staat voor bezet – en dus in de meeste gevallen verboden gebied voor romantische avances, geel betekent dat het ingewikkeld is en groen betekent: gaan met die banaan.
Alleen in EindhovenConfetti kan voorlopig alleen in Eindhoven worden gebruikt. Daar gaat het om een proef, zo laat ondernemer Merien ten Houten aan Omroep Brabant weten. “We mikken op een paar honderd testers, om te kijken of de app aanslaat bij het publiek.”
Wie tijdens het spotten op zijn radarscherm een potentieel doelwit ziet, kan die persoon volgens Ten Houten porren. “Ook is het mogelijk om te chatten met die persoon. Je kunt vijf regels per keer versturen. Dat moet genoeg zijn om duidelijk te maken waar je bent. Verder is er een aparte optie voor het uitwisselen van een telefoonnummer.”
Gekoppeld aan FacebookVoor Confetti hoeft van tevoren niet veel worden ingesteld. De app is namelijk gekoppeld aan een Facebookprofiel, zodat alle gegevens direct in het programma kunnen worden ingeladen. Dit betekent wel dat iemand die geen Facebooklid is, de app voorlopig niet kan gebruiken.
“Het gaat om een hele vroege versie”, zegt Ten Houten. “Uiteraard plannen we de mogelijkheid om ook met een e-mailadres te kunnen registreren. Ook willen we op termijn een iOS-app uitbrengen. Nu bieden we alleen nog een applicatie voor Android.”
Idee voor festivalsAls Confetti aanslaat, dan wil Ten Houten de app later misschien inzetten bij festivals. Welke dat zijn, wil hij nog niet zeggen. Evenmin wil hij vanwege het vroege stadium van het project zeggen of de naam van de app wordt gewijzigd. “Daar denken we wel over na.”
[YouTube:body:https://www.youtube.com/watch?v=SfuGG1LggkU]

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...