Sjoerd Ars helpt NAC Breda aan zege in Dordrecht

5 februari 2016 om 22:54 • Aangepast 21 november 2020 om 12:52
nl
NAC heeft vrijdagavond de uitwedstrijd tegen FC Dordrecht met 2-0 gewonnen. Beide goals kwamen op naam van Sjoerd Ars. De Bredase ploeg doet met de winst goede zaken in de strijd om de derde periodetitel.
Profielfoto van Ronald Strater
Geschreven door
Ronald Strater

Zoals verwacht, zo spelen ze altijd in eigen stadion, trof NAC in Dordrecht een aanvallend ingestelde thuisploeg. Na elf minuten spelen leverde dat het eerste gevaar op. Michael Chacon werd weggestuurd maar stuitte op NAC-goalie Ten Rouwelaar.
Twee minuten later was NAC, op jacht naar de derde periodetitel, zeer gevaarlijk. Joey Suk kopte vanuit een corner op de goal, maar de bal werd van de doellijn weggehaald door Glenn Bijl.

Wachten op privacy instellingen...

Afgekeurde goalIn de 26e minuut veert het stadion weer even op bij een goal voor FC Dordrecht. Scheidsrechter Van den Kerkhof keurt de treffer echter af vanwege hands door Janga. Het antwoord van NAC is een schot van Mats Seuntjens dat gekeerd wordt door Dordrecht-doelman Te Loeke.
In de 36e minuut kreeg NAC-verdediger Kenny van der Weg nog een dot van een kans. Op aangeven van Seuntjens schoot hij echter tegen de keeper.

Wachten op privacy instellingen...

VoorsprongHoewel NAC pover en bij vlagen slapjes speelde, kwam het vlak voor rust toch op voorsprong. Doelman Te Loeke verslikte zich in een corner waarna spits Sjoerd Ars de 0-1 binnen kon koppen, zijn elfde van het seizoen.
In de tweede helft speelde NAC wat feller en dat wierp in de 54e minuut zijn vruchten af. Lazic zette voor en Ars schoot zijn tweede goal van de avond binnen, 0-2. "Het was alweer een tijdje geleden dat ik gescoord heb", zegt doelpuntenmaker Sjoerd Ars. "Maar ik ben pas sinds deze week weer pijnvrij. Ik heb een goede trainingsweek achter de rug en dat is ook wel te merken."

Wachten op privacy instellingen...

Goede zakenNa het doelpunt van Ars was de wedstrijd eigenlijk gespeeld en kwam NAC niet meer in de problemen. De Bredase ploeg voert de druk op koploper Sparta, dat zondag pas in actie komt, op en deed goede zaken in de strijd om de derde periodetitel.
"Het is een belangrijke overwinning", zegt NAC-speler Vlatko Lazic. "We speelden, wat we eigenlijk al wisten, overal één-op-één. We wisten dat het lastig zou worden om de ruimtes en de vrije man te vinden. Ik denk dat we in de eerste helft veel duels verloren en we hielden de bal niet vast. Dat ging in de tweede helft beter. We kijken nu per wedstrijd en we moeten elke wedstrijd binnen zien te halen. Dat is vandaag gelukt."
"We wisten van te voren dat het een belangrijke wedstrijd werd", meent matchwinnaar Sjoerd Ars. "Als VVV (van koploper Sparta, red.) zondag wint, is er zeker nog wat mogelijk. Dit waren drie belangrijke punten in de periode en in de stand. We moeten nu lekker carnaval gaan vieren en aan teambuilding gaan doen."
Prima debuut Van DiermenBij NAC maakt Kevin van Diermen zijn debuut tegen FC Dordrecht. Hij deed dat verdienstelijk. "Ik heb het positief ervaren", zegt de verdediger. "Een 2-0 overwinning en de nul gehouden. Ik denk dat de aanpassing heel goed is gegaan."
Maar Van Diermen kraakte ook een kritische noot. "Het is mij ook opgevallen dat er nog werk aan de winkel is. Ik denk dat we een goede ploeg hebben, maar richting het einde van het seizoen moeten er nog wel bepaalde dingen in de ploeg komen. Zeker in de discipline en in de organisatie. Anders wordt dat afgestraft."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.