'Nieuwbouwwijk was aanleiding val college Nuenen'

6 februari 2016 om 07:50
nl
Het college van B en W in Nuenen is gevallen door een conflict over de nieuwbouwwijk Nuenen-West. Dat meldt het Eindhovens Dagblad zaterdag op basis van meerdere anonieme bronnen.
Profielfoto van Yoeri Nijs
Geschreven door
Yoeri Nijs

Volgens de krant wilde SP-wethouder Paul Weijmans, die eerder deze week met zijn partij de handdoek in de ring gooide, opheldering over de plannen. Hiermee zou hij het signaal hebben afgegeven dat hij het niet eens was met de nieuwbouwwijk.
In ieder geval wethouder Henk Pero van D66, die belast is met de kwestie, zag dat als een motie van wantrouwen, tekent het ED op. Hierbij werd hij naar verluidt gesteund door collega's Martien Jansen (W70) en Joep Pernot (GroenLinks).
Sprake van 'arbeidsconflict'Tot zover heeft niemand die direct betrokken is bij de kwestie in het openbaar bevestigd of ontkend dat de nieuwbouwwijk de directe aanleiding voor de val van de coalitie is geweest. De betrokken partijen houden het bij een 'arbeidsconflict'.
Deze week stapte SP-wethouder Weijmans op, omdat hij na een paar maanden afwezigheid ervoer dat zijn collega's hem zijn werk niet meer wilden teruggeven. Het vertrek bezorgde Weijmans en de gemeente zelf veel kritiek tijdens een openbare bijeenkomst van de andere coalitiepartijen.
LEES OOK: Een terugblik op de onstuimige politieke situatie in Nuenen

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.