Mathieu van der Poel wil als mountainbiker naar Olympische Spelen van Rio

6 februari 2016 om 13:24
nl
Ex-wereldkampioen veldrijden Mathieu van der Poel wil als mountainbiker naar de Olympische Spelen van Rio 2016. Dat zegt de 21-jarige Brabander zaterdag in de Belgische krant Het Nieuwsblad.
Profielfoto van Yoeri Nijs
Geschreven door
Yoeri Nijs

Van der Poel besprak zijn ambitieuze plannen afgelopen week met de ploegleiding van BKCP-Corendon. "Ik wil de komende weken mijn eerste wedstrijden als mountainbiker rijden", liet hij weten. "De bedoeling is om een selectie af te dwingen voor de Spelen in Rio de Janeiro."
Van der Poel beseft dat hij voor een zware opgave staat. "Ik heb in het verleden niet echt veel mountainbike gereden en zeker niet in wedstrijdverband. Maar een eventuele selectie voor de Spelen werkt motiverend. Ik zou doodgraag naar Rio gaan."
'Dit lijkt ons haalbaarder'Ploegmanager Christoph Roodhooft heeft er wel vertrouwen in: "Aan welke wedstrijden hij zal deelnemen, ligt nog niet 100 procent vast. Maar het lijkt ons een ideaal doel om naartoe te werken."
"Mathieu zat ook in de voorselectie voor de olympische wegrit, maar probeer maar eens op te boksen tegen al die toppers uit de World Tour. Dit lijkt ons haalbaarder."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.