Sterk vermagerde bordeauxdog in beslag genomen, eigenaar ontkent verwaarlozing

6 februari 2016 om 15:13
nl
De dierenpolitie heeft donderdagmiddag in Oudenbosch een zwaar verwaarloosde hond in beslag genomen. Het gaat om een sterk vermagerde bordeauxdog van een jaar oud. Tegen de eigenaar is een proces-verbaal opgemaakt. De eigenaar zegt dat de hond ziek is en niet verwaarloosd.
Profielfoto van van der Straaten Agnes
Geschreven door
van der Straaten Agnes

De hond liep op straat in de buurt van een dierenartsenpraktijk. Een voorbijganger meldde aan de politie dat er een sterk vermagerde hond liep. Het dier was blijkbaar in behandeling geweest bij de dierenarts omdat hij uitgedroogd was. Hij moest aan het infuus.
In beslag genomenDe dierenpolitie vermoedt langdurige verwaarlozing omdat de hond onder de vlooien zat en lange nagels had. Ook de tanden waren niet verzorgd. De hond is in beslag genomen en naar een geheim adres gebracht.
De dierenpolitie is ook naar de woning van de eigenaren van de hond gegaan en heeft daar nog meer dieren aangetroffen.
VlooienvrijEen ander hondje en verschillende katten waren ook verwaarloosd. De Dierenbescherming gaat nu proberen toestemming te krijgen om de dieren allemaal te laten onderzoeken en het huis vlooienvrij te laten maken.De eigenaar moet dat betalen.
ZiekDe eigenaren van de hond ontkennen dat de hond verwaarloosd is en zijn kapot van de beschuldiging van de dierenpolitie. Volgens hen is de hond ernstig ziek en waren ze op weg naar de dierenarts toen de melding bij de dierenpolitie terecht kwam. De dierenarts heeft de hond aan het infuus gehangen en medicijnen gegeven. Ook ontkennen ze dat er een vlooienplaag in hun huis is en ook de andere hond en katten verwaarloosd zijn.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.