Dronken man dreigt granaten in te zetten uit onvrede over vluchtelingen Kaatsheuvel

6 februari 2016 om 18:06
nl
Een 34-jarige man uit Sprang-Capelle is gearresteerd door de politie omdat hij medewerkers van het COA heeft bedreigd. Dat gebeurde afgelopen week bij de opvanglocatie Droomgaard in Kaatsheuvel. De man was dronken en zei dat hij het niet eens was met de opvang van de vluchtelingen. Verder zou hij handgranaten in bezit hebben, en niet schromen die te gebruiken.
Profielfoto van van der Straaten Agnes
Geschreven door
van der Straaten Agnes

Toen de politie opheldering ging vragen over de bedreigingen en de handgranaten, vertelde de man dat hij gevonden explosieven uit de tweede wereldoorlog in de Loonse en Drunense Duinen had begraven.
Explosieven OpruimingsdienstOp aanwijzing van de man heeft de politie samen met de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) de explosieven gevonden. Het ging om negen mortiergranaten en een fosforgranaat. Een van de granaten was zo onstabiel dat hij direct tot ontploffing gebracht moest worden in de Drunese Duinen.
De man is uiteindelijk een nacht in de cel beland, maar werd na het opmaken van een proces-verbaal, toch weer vrijgelaten door de politie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.