Coach Paul Haarhuis lyrisch over tenniszege in Fed Cup: 'De meiden waren fenomenaal'

7 februari 2016 om 16:41
nl
Paul Haarhuis kwam loftuitingen tekort voor zijn tennissters, die zondag in Moskou stuntten met een 3-0-overwinning op Rusland in de Fed Cup. “De meiden waren fenomenaal”, jubelde de coach uit Waalre.
Profielfoto van van Kalmthout Jesse
Geschreven door
van Kalmthout Jesse

“We hoopten vooraf op een puntje, maar dat het 3-0 wordt is verbazingwekkend”, zei Haarhuis. Sinds hij captain is, wint het Nederlands Fed Cupteam alles.
“Ze inspireren en verrassen me. Het is geweldig om deel uit te maken van dit team. Kiki Bertens is een waar Fed Cupbeest; ze heeft al dertien partijen gewonnen en maar één verloren. Richèl Hogenkamp steeg tegen Koeznetsova boven zichzelf uit.”
'Meer dan verdiend gewonnen'Haarhuis ziet uit naar de halve finale. “De speelsters geven 110 procent en blijken altijd in vorm in de Fed Cup. De sfeer in het team is altijd goed en dat neemt de spanning weg."
"Ik bedoel, 3-0 winnen van Rusland is niet normaal, zeker als je kijkt naar de stand op de wereldranglijst. Je zou een groot niveauverschil verwachten, maar wij hebben meer dan verdiend gewonnen.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.