'Wat moet je ermee?' Dieven stelen knalgeel hek bij Naat Piek in Uden

7 februari 2016 om 23:42
nl
De zijpalen staan er nog, maar van de authentieke poort van openluchttheater Naat Piek in Uden is niets meer over. Dieven hebben het hekwerk namelijk meegenomen. "We vragen ons heel erg af wat iemand met zo'n knalgeel hek moet", verzucht voorzitter Manon van Hees van Naat Piek tegenover Omroep Brabant.
Profielfoto van Yoeri Nijs
Geschreven door
Yoeri Nijs

Het begon allemaal met een mailtje dat Van Hees zondagmiddag om vier uur kreeg van iemand van het theater. "Dat het hek weg was, wat heel raar is. Het hek neem je niet zomaar mee namelijk."
Acht jaar bij het theaterHet authentieke hek stond volgens Van Hees al zeker acht jaar bij het theater in natuurgebied De Maashorst. Er is in het verleden nooit iets mee gebeurd, terwijl het bij een donkere parkeerplaats staat waar 's avonds en 's nachts 'een hoop rottigheid' is.
En er was 's nachts een hoop rottigheid, ook bij het theater zelf. Buurtbewoners hoorden een hoop kabaal, maar durfden niet te kijken. Toen ze overdag gingen kijken wat er precies was gebeurd, zagen ze dat er overal bierdopjes lagen.
Aangifte gedaanVan Hees: "Ze zagen toen ook dat het hek weg was. Het akeligste was hierdoor dat dieven nu zomaar met een auto naar de blokhut kunnen rijden op het terrein, waar allemaal kostbare spullen liggen. We hebben een noodhek geplaatst. Ook houdt de politie een oogje in het zeil."
Naat Piek heeft aangifte bij de politie gedaan van de diefstal. Van Hees betwijfelt of de diefstal iets met carnaval te maken heeft. Het centrum van Uden is namelijk een eind weg van het theater. "Maar wat moet je met zo'n hek? Wat betreft oud ijzer zal het niet veel opleveren."
Van Hees roept iedereen op om uit te kijken naar het hek. Getuigen kunnen zich melden bij het theater.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.