Addy van den Krommenacker maakt sjaal naar werk van Jeroen Bosch

8 februari 2016 om 20:23
nl
Modeontwerper Addy van den Krommenacker heeft voor zijn collectie ‘Bosch by Addy’ een sjaal ontworpen die geïnspireerd is op het werk van schilder Jeroen Bosch. Daarmee speelt Van den Krommenacker slim in op het Jeroen Boschjaar. Aanstaande vrijdag wordt de hoofdtentoonstelling geopend.
Profielfoto van Nagtzaam Pepijn
Geschreven door
Nagtzaam Pepijn

In maart organiseert de modeontwerper een grote modeshow: ‘Bosch by Addy’. In die show in Theater aan de Parade in Den Bosch brengt Van den Krommenacker een hommage aan Den Bosch en de wereldberoemde schilder Jeroen Bosch.
Hij laat tijdens deze show zijn nieuwste ready-to-wear-collectie en haute couture 2016/2017 zien. “De afgelopen maanden heb ik me voor deze collectie laten inspireren door schilderijen van Jheronimus Bosch en vooral door zijn meesterwerk: de Tuin der lusten.” Juist dat meesterwerk komt niet naar Den Bosch komend jaar.
Jeroen BoschjaarDe stad haalt twintig schilderijen van Bosch terug naar de stad waar ze ooit geschilderd zijn. Die zijn te zien in de tentoonstelling ‘Visioenen van een Genie’, de ‘hoofdact’ van het Jeroen Boschjaar. Drie maanden lang zijn ze te zien in Het Noordbrabants Museum.
Het hele programma omvat bijna honderd evenementen. Daar zit bijvoorbeeld Theaterfestival Boulevard bij met tien voorstellingen die op Jeroen Bosch zijn geïnspireerd. De Boschparade die al vijf jaar bestaat, wordt in het Boschjaar natuurlijk een hele bijzondere. En ook het Bosch-requiem komt terug.
Slimme ondernemersNaast de haute couture van Van den Krommenacker zijn er nog meer slimme ondernemers die inspelen op het Jeroen Boschjaar. Zo kun je je laten begraven in een doodskist met opdrukken van bekende werken van de grootmeester en kan je genieten van een echte Boschbonbon met afbeeldingen van de Tuin der Lusten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.