Trieste stilte in ZooParc Overloon: witwanggibbon Nonkel sterft op 32-jarige leeftijd

8 februari 2016 om 13:27
nl
Het gezang van gibbon Nonkel klinkt niet meer door ZooParc Overloon. De aap, een 32-jarige witwanggibbon, is vrijdag overleden. Het mannetje was een van de oudste bewoners van het park.
Profielfoto van Nagtzaam Pepijn
Geschreven door
Nagtzaam Pepijn

Vrijdagochtend werd de aap dood aangetroffen in zijn verblijf. Het overlijden van Nonkel raakt de medewerkers van het dierenpark diep. Het was een volslagen verrassing: Nonkel vertoonde geen afwijkend gedrag, at goed en was veel buiten te vinden met zijn vrouwtje Kanette.
Nonkel woonde al sinds de opening van ZooParc in 2000 in het park. Met zijn vrouwtje Kanette kreeg hij drie gibbon-kinderen. Het park gaat nu binnen het Europese Fokprogramma (EEP) op zoek naar een ander mannetje voor de weduwe.
Zingende apenWitwanggibbons kunnen in het wild 28 jaar worden, in dierentuinen worden ze regelmatig 40 jaar. Ze komen oorspronkelijk voor in delen van Vietnam, Laos en China. Gibbons zingen om hun gebied af te bakenen en doen dat met overgave, op prachtige wijze. Maar in Overloon blijft het voorlopig treurig stil.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.