Meerdere vechtpartijen in Breda en agent in gezicht gestompt

8 februari 2016 om 14:45
nl
Carnavalszondag in Breda was niet alleen maar gezellig, zo blijkt uit een verslag van de politie. Agenten waren druk met het ingrijpen bij meerdere vechtpartijen. Ze hielden twaalf mensen aan. Een agent werd door een agressieve stapper met een vuist in zijn gezicht geslagen.
Profielfoto van Pennings Mathijs
Geschreven door
Pennings Mathijs

Dat gebeurde bij de Hoge Brug. Volgens de politie zag de agent hoe de agressieveling de keel van een vrouw dichtdrukte en haar in het gezicht sloeg. Hij trok de man weg en kreeg daarop een linkervuist in zijn gezicht.
De vrouw heeft een andere lezing. Zij zegt dat ze haar vriend naar een taxi probeerde te slepen en dat hij dat niet wilde. Daarbij duwde hij haar weg. "Het stelde niets voor. Ik reageerde wat heftig omdat ik ook gedronken had. Tegen de politie zei ik dat er niets aan de hand was", aldus de vrouw.
PeppersprayDe agent raakte door de stomp gewond aan zijn oog en neus. Hij sloeg vervolgens met zijn wapenstok de vechtersbaas op zijn schouders en riep dat hij was aangehouden. De man bleef zich verzetten en verkocht de agent een trap.
De agent spoot daarop met pepperspray, maar dat kon niet voorkomen dat de man op de vlucht sloeg. Hij is uiteindelijk op de Prinsenkade alsnog door andere agenten aangehouden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.