Kruikenstad in Koor wordt afgelast en verplaatst door harde wind, organisatie vindt risico te groot - Omroep Brabant

Kruikenstad in Koor wordt afgelast en verplaatst door harde wind, organisatie vindt risico te groot

8 februari 2016 om 18:02
De wind gooit roet in het eten op deze carnavalsmaandag. Net als bij zo'n veertig optochten wordt ook Kruikenstad in Koor afgelast. Maandagavond wordt windkracht 8 verwacht en volgens de organisatie kleeft er een te groot risico aan het laten doorgaan van het carnavalsfestijn.
Profielfoto van Nagtzaam Pepijn
Geschreven door
Nagtzaam Pepijn

De wind bleek dus wederom een te groot risico op te leveren voor deelnemers en bezoekers. Vanuit veiligheidsoogpunt mogen er vanaf windkracht 7 sowieso geen deelnemers meer op het podium. "Dat maakt de doorgang van het evenement niet mogelijk op deze maandag. Gelukkig hebben wij alle betrokkenen bereid gevonden om morgen dit geweldige feest toch door te laten gaan", laat de organisatie weten.
Dinsdag alsnog Kruikenstad in KoorWaar de meeste optochten tot 6 maart zijn verplaatst kan er in Tilburg een stuk sneller meegezongen worden. Kruikenstad in Koor schuift slechts een dagje op: dinsdagavond om 20:11 wordt het meezingspektakel alsnog georganiseerd op de Heuvel in Tilburg.
Kruikenstad in Koor is het enige openbare carnavalsevenement wat een eigen harmonieorkest heeft: het Groot Kruikenstad In Koor Harmonieorkest. Op schermen is de tekst van de liederen zichtbaar. Dirigent Dirk van de Weijer, presentator Rogier van de Ven en veurzangers Jan Eijsermans en Rogier van Bossum nemen alle aanwezigen mee langs de hoogtepunten uit het carnavalsrepertoire.
Horeca is gewoon openDe verwachte zware wind heeft geen effect op de rest van de carnavalsfestiviteiten in Tilburg. De horeca is gewoon open.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...