Vader treft boze zoon (24) niet aan in auto na ongeluk Made: ‘Hij was gewond en verward weggelopen’ - Omroep Brabant

Vader treft boze zoon (24) niet aan in auto na ongeluk Made: ‘Hij was gewond en verward weggelopen’

9 februari 2016 om 12:15
nl
De 24-jarige man uit Lage Zwaluwe die maandagnacht met zijn auto in de sloot langs de Koekoekweg in Made belandde, was ruim een uur lang spoorloos. In verwarde toestand zou de jongeman naar een kennis in de buurt zijn gelopen. Hij zou niet met opzet de plek van het ongeval hebben verlaten, beweert zijn vader tegenover Omroep Brabant. Later meldde de politie dat de jongeman de plek van het ongeval had verlaten omdat hij zijn telefoon kwijt was.
Profielfoto van Sandra Kagie, Sebastiaan Quekel
Geschreven door
Sandra Kagie, Sebastiaan Quekel

De hulpdiensten rukten maandagnacht rond halfdrie massaal uit om hulp te verlenen. Bij aankomst was er echter niemand in of bij de auto te bekennen. Er is ruim een uur in de omgeving van de sloot naar de bestuurder gezocht.
'Waar was hij wel?'De vader van de automobilist kwam als eerste aan op de plek van het ongeluk. Hij was de route gaan rijden die zijn zoon vermoedelijk vanaf Made naar huis zou rijden, omdat hij gehoord had dat zijn zoon boos in de auto gestapt was.
Bij het zien van de gecrashte BMW bedacht de vader zich geen moment. “Ik sprong over de sloot en belde half in paniek 112. Ik trok de deur open en trof tot grote opluchting mijn zoon niet aan. Maar waar was hij dan wel?”
Ongeveer een uur later kreeg de vader het bericht dat zijn zoon door een kennis naar het ziekenhuis in Breda is gebracht. Daar is het slachtoffer aan zijn verwondingen behandeld. Hij maakt het goed.
Total lossMeerdere agenten, twee brandweerwagens, twee ambulances en een traumahelikopter stonden klaar op de Koekoekweg. Gezien de schade moet het een flinke klap zijn geweest. De BMW is total loss verklaard.
Het ongeluk wordt verder onderzocht. Een arts in het Amphia Ziekenhuis in Breda heeft bloed afgenomen om vast te stellen of de automobilist onder invloed van alcohol was.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.