Eindhovense start-up gaat concurrentie aan met internetreus Bol.com door aanbieden game-keys

9 februari 2016 om 12:11
nl
De Eindhovense start-up Startselect is dinsdag begonnen met het online aanbieden van activatiecodes voor games in dertien Europese landen. Het bedrijf gaat hiermee onder meer de concurrentie aan met internetreuzen Bol.com en Amazon Duitsland.
Profielfoto van Yoeri Nijs
Geschreven door
Yoeri Nijs

Bij Startselect kopen gamers een activatiecode, waarmee ze een spel legaal kunnen spelen op Windows of Mac. De codes kunnen op termijn worden ingevoerd bij verschillende grote distributieplatformen, zoals Steam, Origin en Uplay. Via die platformen kunnen de spellen worden gedownload.
'Gamers niet gebonden aan paltform'Startselect ondersteunt voorlopig alleen keys voor Steam van Valve, maar de start-up zegt zich binnenkort snel te onderscheiden door ook spellen voor concurrenten Origin van EA en Uplay van Ubisoft aan te bieden. "We maken hierover binnenkort meer bekend", zo zegt woordvoerster Linda Wijnen.
"Dat maakt ook meteen duidelijk dat wij anders zijn dan bijvoorbeeld Steam. In de toekomst kunnen gamers zelf kiezen voor wel distributieplatform ze de activatiecode willen aanschaffen. Op deze manier zijn ze bij aanschaf niet gebonden aan een platform", verduidelijkt Wijnen.
Grote namen en indiegamesStartselect is een officiële retailer en zegt op dit moment meer dan 3600 games aan te bieden van verschillende grote uitgevers, zoals Bethesda, Disney en Warner Bros. Ook levert de start-up naar eigen zeggen een groot aantal indiegames, computerspellen die zijn gemaakt door kleine ontwikkelaars die vaak een niche bedienen.
Het bedrijf gaat met de duizenden spellen de concurrentie aan met internetreuzen Bol.com en Amazon Duitsland. Wat betreft het enkel aanbieden van activatiecodes, troeft Startselect de winkel Bol.com af. Die biedt momenteel bijna 1200 downloadbare games aan. Bol.com begon daar eind vorig jaar mee.
Online Prepaid ServicesStartselect is een dochterbedrijf van Online Prepaid Services, gevestigd aan de Hoevenweg in Eindhoven. Dat bedrijf bestaat sinds 2009 en verkocht in eerste instantie giftcards voor PlayStation, iTunes, Xbox en Nintendo online.
Het dochterbedrijf verkoopt voorlopig alleen activatiecodes in Europa. Het sluit niet uit dat het uitbreidt naar bijvoorbeeld Japan, maar dit gaat op korte termijn niet gebeuren. "Daarvoor moeten we nieuwe afspraken maken met de rechthebbenden", aldus Wijnen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.