Wereldwijde primeur: eerste virtual reality-film van carnavalsoptocht in Kruikenstad

9 februari 2016 om 14:20 • Aangepast 21 november 2020 om 12:49
nl
Was je er niet bij zondag in Kruikenstad? Geen probleem, want je kunt de optocht, oftewel d'n Opstoet, alsnog bekijken alsof je er zelf bij was. Tilburg heeft namelijk een wereldwijde primeur: een virtual reality-film van de carnavalsoptocht.
Profielfoto van Pennings Mathijs
Geschreven door
Pennings Mathijs

Als kijker sta je midden op de Kattenrug met uitzicht op de praalwagens. In een ander perspectief bekijk je d'n Opstoet vanaf een praalwagen en zwevend boven de carnavalsvierders in de Stadhuisstraat.
Virtual reality-brilAls je de film afspeelt op je telefoon en je beweegt het toestel in een rondje, dan beweegt het beeld mee. De film is te zien via facebook.com/kruikenstadnl. De film kan ook worden bekeken met een virtual reality-bril zoals een Google Cardboard. Dit is een virtual reality bril van karton die je gebruikt in combinatie met een app op je smartphone. Je moet dan wel de app Vrideo downloaden en zoeken naar 'opstoet' om de film in virtual reality-modus te bekijken.
Voor het bijzondere filmpje is de optocht op vier punten met meerdere camera's tegelijkertijd gefilmd. Deze beelden zijn samengevoegd, zodat je een 360-graden video krijgt.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.