Vrachtwagenchauffeur volgende week voor rechter na dood vrouw Patrick Lodewijks

9 februari 2016 om 17:44
nl
De vrachtwagenchauffeur die mogelijk schuldig is aan de dood van Yvonne Lodewijks, de vrouw van Feyenoord-keeperstrainer Patrick Lodewijks uit Eersel, staat komende dinsdag terecht in Den Bosch. Hij moet voor de rechtbank verantwoording afleggen over het dodelijke ongeluk bij Eindhoven vorig jaar.
Profielfoto van Yoeri Nijs
Geschreven door
Yoeri Nijs

Het ongeluk vond 29 april plaats op de snelweg A2. Yvonne Lodewijks (46) zat toen bij een collega in een auto toen de vrachtwagenchauffeur uit Lopik hen aanreed. De vrouw van de keeperstrainer overleed ter plekke aan haar verwondingen.
Uit onderzoek bleek dat de 24-jarige vrachtwagenchauffeur de auto had moeten zien. Daarom besloot de officier van justitie om hem alsnog te vervolgen voor het dodelijke ongeval, werd eind vorig jaar bekend.
Schok in voetbalwereldHet overlijden van Yvonne Lodewijks veroorzaakte een schok in de voetbalwereld. Duizenden supporters van PSV en Feyenoord brachten eerbetonen aan Patrick Lodewijks, die bij beide clubs ook keeper is geweest. In het PSV-stadion werd een enorm spandoek getoond. Verder bewezen Feyenoord-supporters de laatste eer bij de uitvaart.
[YouTube:body:https://www.youtube.com/watch?v=qZfbxBkkfbI]
LEES OOK: ‘Recht uit het hart’, PSV-supporter André hield in tranen doek vast voor ‘maatje’ Patrick Lodewijks
Gestopt bij OranjeLodewijks, die het eerbetoon waardeerde, maakte na het ongeluk bekend te stoppen als keeperstrainer van het Nederlands elftal. Hij wilde meer tijd met zijn dochters doorbrengen.
[YouTube:body:https://www.youtube.com/watch?v=8p0IwKrsDCE]Minuut stilte voorafgaand aan het Eredivisie-duel tussen Feyenoord en Vitesse.
[YouTube:body:https://www.youtube.com/watch?v=1gz-ea4Xuwg]Erehaag Feyenoord-supporters bij uitvaart Yvonne Lodewijks.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.