Goedkope Zeeman-trouwjurk voor honderden euro's aangeboden op Marktplaats

9 februari 2016 om 21:32
nl
Je draagt hem als het goed is maar een keer, maar een trouwjurk kost je een kapitaal. Dat kan ook anders dacht de bekende textielketen van Jan Zeeman uit Lage Mierde. Via de website van Zeeman kon je maandagmiddag een trouwjurk aanschaffen voor nog geen dertig euro. En daar zagen anderen ook weer handel in. De witte jurk wordt massaal aangeboden op Marktplaats. Soms voor honderden euro's.
Profielfoto van Pennings Mathijs
Geschreven door
Pennings Mathijs

De trouwjurk was binnen enkele uren helemaal uitverkocht, maar op Marktplaats kun je dus nog terecht. Er zijn aanbieders in onder meer Cuijk, Loon op Zand, Eindhoven, Breda en Oisterwijk.
300 euroDe meesten vragen om zelf te bieden, maar er zijn verkopers die al een prijs in gedachten hebben. Zo verwacht iemand uit Dirksland dat er wel 300 euro wordt neergeteld voor de jurk.
Iemand uit Amstelveen ergert zich enorm aan deze handelaren en heeft een soort protestadvertentie geplaatst met de tekst: "Schaam jullie. Er zijn maar 1500 exemplaren. Er zijn veel minder bedeelde mensen die hier gebruik van hadden kunnen of willen maken. De meeste jurken in de eerste verkoop release zijn opgekocht voor de handel. Jullie bevoordelen jezelf en benadelen anderen! Het lijkt wel concertkaartjeshandel."
Maaike Jansen uit Breda en haar verloofde zijn het levende bewijs dat niet alle jurken naar handelaars zijn gegaan. Wie toch liever de oorspronkelijke prijs betaalt, doet er goed aan even te wachten. Op de site van de textielketen staat dat de jurken binnenkort weer beschikbaar zijn. Vanaf volgende week gaat de laatste partij van in totaal vijfhonderd jurken in de verkoop.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.