Marktplaats puilt al uit van carnavalsspullen, hoewel het feest nog even doorgaat

9 februari 2016 om 18:39
nl
Carnaval duurt nog even, maar Marktplaats puilt al uit van de overbodige carnavalsspullen. Welke vreemde carnavalsattributen kunnen er zoal worden aangeschaft? Een selectie.
Profielfoto van Yoeri Nijs
Geschreven door
Yoeri Nijs

Eerlijk is eerlijk: veel moeite was er niet voor nodig om een bijzonder inkijkje te krijgen in de carnavalsspullen van Brabant. Wie het woord 'carnaval' in de zoekbalk van de populairste koopjessite intikt, ziet meteen al de vreemdste dingen voorbijkomen.
Zoals enkele bijzondere outfits. Zo staat er op Marktplaats een advertentie waarin tien Sarah-pakken, inclusief een evenredig aantal rollators mét bloembellen en lichtgevende bloemen, worden aangeboden. Wat geklik verder levert tien kinderkikkerpakken op, met wat bijpassende schilden en skelters. En dit 'lillike miens', mét carnavalspak. Te koop voor een complimentje.
Metershoge wagens te koopOok de carnavalswagens doen het goed op Marktplaats. Natuurlijk, een wagen kan maandenlang stilstaan in een schuur, maar nog beter is volgens sommige adverteerders om er meteen wat centen voor te vangen.
Het aanbod aan carnavalswagens is ruim. Zo is er voor de echte durfallen een metershoge wagen te krijgen, die te zien was in de optochten van Maarheeze, Valkenswaard en Budel. En wat te denken van dit kasteel op wielen in Roosendaal, dit reuzenrad in Dongen en deze Romeinse strijdwagen in Etten-Leur?
Misschien nog even wachtenOverigens is het de vraag of de advertenties nu veel geld opleveren. Beter zou zijn om de producten vlak vóór carnaval aan te bieden, omdat de vraag dan groot is. Eerder bleek namelijk al dat in die periode Brabanders massaal op zoek gaan naar de mooiste carnavalspakken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.