Video

Laatste rit van hofchauffeur Fons Struijer in Breda: 'Kriebels in mijn buik, tranen in mijn ogen'

9 februari 2016 om 22:12
nl
Al 30 jaar is Fons Struijer de hofchauffeur van de prins en zijn gevolg met carnaval in Breda. Hij zag elf prinsen, twee nieuwe bussen en talloze leden van de raad van elf langskomen. Maar Fons is inmiddels 65 en het werk in de late uurtjes valt hem steeds zwaarder. Daarom stopt hij er nu mee. Dinsdagavond reed hij zijn laatste ritje.
Profielfoto van Verhoeven Birgit
Geschreven door
Verhoeven Birgit

Het laatste ritje van Fons Struijer is emotioneel. Terwijl de hofkapel achterin in de bus "Fonske bedankt" speelt, verschijnen er bij Fons tranen in z'n ogen. "Ik krijg kriebels in m'n buik, tranen in m'n ogen. Het is nu toch echt het eind."
Fons besloot zelf zijn werk neer te leggen omdat het te zwaar werd. "Het was m'n eigen keus, ik vond het genoeg. Nu vraag ik me toch af wat ik aan het doen ben. Maar het is goed zo. Er is een tijd van komen en een tijd van gaan", zegt Fons. Hij is dankbaar voor de afgelopen 30 jaar, "maar het meest bijzondere zijn de persoonlijke onderscheidingen die ik van een aantal prinsen heb gekregen."
'Er is maar één Fons'Voor in de bus, naast Fons, staat Hannes de Diender. Al 9 jaar hoort hij bij het gezelschap. "Er is maar één Fons. Het is een supervent. Als we ergens heen moeten waar hij nog nooit is geweest, gaat hij vooraf op het fietske even kijken hoe hij er het best kan komen. Hij zorgt altijd dat we veilig aankomen."
Nu zal er gezocht moeten worden naar een nieuwe chauffeur. "Fons heeft de lat hoog gelegd. Zijn opvolger moet van een heel hoge toren komen", zegt Hannes de Diender.
'Misschien schrijf ik wel een boek'Wat Fons nu met z'n vrije tijd gaat doen tijdens carnaval weet hij nog niet. "Misschien ga ik wel een boek schrijven over alles wat ik heb meegemaakt. Maar ik laat dit eerst allemaal even zakken en dan zien we het wel."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.