Hetzelfde feest, maar dan een dag later: Kruikenstad in Koor ging toch door

9 februari 2016 om 23:45 • Aangepast 21 november 2020 om 12:48
nl
De weersomstandigheden op maandag leken roet in het eten te gooien in Tilburg. Het traditionele meezingfestijn 'Kruikenstad in Koor' kon daardoor namelijk niet door gaan. Maar er werd met man en macht gewerkt waardoor, weliswaar een dag later, alsnog meegezongen kon worden met de hits van onder anderen Arie Ribbens en Guus Meeuwis.
Profielfoto van Maarten van den Hoven
Geschreven door
Maarten van den Hoven

Het voelde voor de meeste bezoekers misschien een beetje vreemd dat het feest een dagje werd uitgesteld, maar veel problemen hadden ze er niet mee. Al zorgde de noodgedwongen verschuiving bij een enkeling voor een zwart gat op carnavalsmaandag: "Ik heb maandag alleen maar op de bank gelegen, ik had geen idee wat ik anders moest doen," zegt een van de feestgangers.

Wachten op privacy instellingen...


Extra feestDe Kruiken en Kruikinnen die 's maandags wel ergens anders het feestgedruis opzochten, waren juist wel blij met de verschuiving. Voor hen kwam er namelijk een extra feestje bij. Bijvoorbeeld voor een van de vele studenten in de stad: "Ik had maandag studentencarnaval op het Piusplein, dus eerst moest ik kiezen en nu kon ik bij allebei de feestjes zijn."
Maandag én dinsdagDe zingende afsluiting van de carnaval in Tilburg werd over het algemeen goed ontvangen door het publiek. Zeker ook omdat Et Sebiet, de echte afsluiting op dinsdagavond, daardoor ook drukker werd bezocht. "Normaal gesproken doe je dinsdags toch al wat rustiger aan, maar nu kunnen we vanavond nog gewoon volle bak gaan", zegt een fanatieke carnavalsvierder.
Moet de organisatie het feest volgende jaar niet ook op dinsdag houden? Het lijkt de bezoekers van het meezingfeest in ieder geval niet veel uit te maken. Een van hen heeft misschien nog wel de beste oplossing: "Laat ze het volgend jaar maar op maandag én dinsdag houden!"

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.