Actie Angelo uit Oss geslaagd: vrachtwagen vol warme kleding voor vluchtelingen in Griekenland

10 februari 2016 om 10:18
nl
Een maand lang zamelde Angelo Schuurmans uit Oss winterkleding in voor de vluchtelingen op de Griekse eilanden. En zijn opzet is geslaagd: een vrachtwagen vol jassen, mutsen en warme truien vertrekt binnenkort vanuit Klundert richting Griekenland. "Nu kunnen de mensen daar iets warms dragen tijdens hun tocht door de Balkanroute, waar het momenteel erg koud is. Fantastisch dat het is gelukt!"
Profielfoto van Kamp Karin
Geschreven door
Kamp Karin

Angelo was in december 2015 op de Griekse eilanden om vluchtelingen te helpen tijdens hun reis. "Ik zag daar veel mensen zonder warme kleding. De behoefte is enorm groot. Toen ik weer thuis was, besloot ik met een aantal vrienden om kleding te gaan inzamelen", zegt de Ossenaar.
Op acht verschillende plekken in land kon de kleding worden afgegeven. Deze week wordt alles vervoerd naar Klundert, waar de vrachtwagen zal vertrekken richting de grens met Macedonië. Een transportbedrijf uit Dordrecht sponsort de vrachtauto.
Honderden jassen, truien en sjaalsHet resultaat van de actie is overweldigend, zegt Angelo. "Honderden jassen, truien, handschoenen, mutsen en sjaals, maar ook kinderbuggy's voor baby's." Hij en de andere initiatiefnemers willen zelf ook naar Griekenland afreizen om er persoonlijk voor te zorgen dat de overdracht van de spullen goed verloopt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.