Video

Medium Robbert van den Broeke bekent foute uitspraken op bandopname: 'God straft Irene Moors'

10 februari 2016 om 14:26
nl
"Het lijkt me leuk om haar in coma te trappen met stalen neuzen." Omroep Brabant heeft een bandopname in bezit gekregen, waarop het recent opgepakte medium Robbert van den Broeke vreselijke dingen zegt over Irene Moors en criticaster Constantia Oomen. Geconfronteerd met de opnamen bekent Van den Broeke dat het inderdaad zijn stem is, die op de band te horen is. "Absoluut, dat ben ik", vertelt hij in een exclusief gesprek met Omroep Brabant.
Profielfoto van Bartol Rob
Geschreven door
Bartol Rob

"Ze wordt lelijk. God straft haar omdat ze Robbert van den Broeke aan de kant heeft gezet", zegt het medium op de band. Hij heeft het dan over Irene Moors. Over criticaster Constantia Oomen uit Geldrop zegt het medium ook nog: "Ik hoop dat ze een balpen in haar keel krijgt." En er is meer: zijn criticaster vervolgens laten cremeren lijkt hem ook leuk.
"Ik moet het eerlijk uitleggen en met de billen bloot. Het is dom van me." Van den Broeke heeft het dan over de totstandkoming van de opname. Volgens hem zijn het per ongeluk gemaakte opnamen tijdens een skypegesprek.
Een hele foute grap Van den Broeke zegt dat hij tijdens het opgenomen gesprek 'berichten van een hacker' nadeed. "Dat was heel dom, heel klunzig van me. Dat was meligheid. Een hele foute grap zoals iedereen weleens foute grappen maakt. Maar het was dom, want het werkt niet echt in mijn voordeel en dat snap ik."
Voormalig RTL4-coryfee Irene Moors moet het ontgelden op de Van den Broeke-tape. "Ze wordt lelijk. Ik ben blij dat de tand des tijds haar inhaalt. Nu straft God haar, door haar lelijk te maken, omdat ze Robbert van den Broeke aan de kant heeft gezet."
'Ik wilde sterven' Van den Broeke vermoedt dat de bewuste bandopname ook in bezit is van justitie. Onlangs zat het medium zes dagen in de cel en is hij, naar eigen zeggen, door een diep dal gegaan.
"Ik heb gebeden of ik alsjeblieft in mijn slaap mag sterven." Naast Van den Broeke is ook zijn vriend Stan P.  officieel verdachte en mag volgeling Roy B. uit Bergen op Zoom zich ook melden bij de politie voor een goed gesprek.
BedriegerJan-Willem Nienhuys van de stichting Skepsis werd in het verleden ook al eens geconfronteerd met botte uitspraken aan zijn adres van Robbert van den Broeke. Maar hij heeft zich nooit echt bedreigd gevoeld, vertelt Nienhuys in het Omroep Brabant programma Onder Ons. Sterker nog: Hij neemt Van den Broeke absoluut niet serieus: "Van den Broeke zou zich het beste onder behandeling van iemand kunnen stellen. Iemand die weet welk draadje er bij hem los zit".
Stichting Skepsis onderzoekt buitengewone beweringen. Ze geloven niet in de paranormale gaven van mensen als Van den Broeke. "Er bestaan geen echte helderzienden. En Robbert van den Broeke is dat al helemaal niet, hij is echt een bedreiger".
De bedreigingenToch blijft Van den Broeke zijn onschuld volhouden. Ook in de recente bedreigingszaak. Op 6 januari werd hij opgepakt voor het uiten van  doodsbedreigingen , onder meer aan het adres van schrijver Henk Verhaeren, en het bedreigen van vele anderen.
Toen het arrestatieteam bij hem binnenviel dacht Van den Broeke dat het ging om een wraakactie van mensen die door 'de hacker' werden bedreigd, zo zegt hij. "Ik heb nog geprobeerd om van het balkon af te springen, maar de deur zat klem."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.