Liefdesaffaire eindigt in lugubere dood van 46-jarige Rachid Dardari uit Esch

10 februari 2016 om 18:26 • Aangepast 21 november 2020 om 12:48
nl
In november 2014 werd de 46-jarige Rachid Dardari onder gruwelijke omstandigheden dood gevonden in de bossen bij Boxtel. Hij was vastgebonden met tape en in brand gestoken. Alles lijkt erop dat hij moest sterven omdat zijn vrouw een geheime relatie onderhield met Mohammed F. "Ik was boos, maar ik had nooit gedacht dat ik iemand zou vermoorden", zo verklaarde F., die woensdag twaalf jaar celstraf hoorde eisen.
Profielfoto van Kamp Karin
Geschreven door
Kamp Karin

Lees ook: 12 jaar cel geëist voor doden en in brand steken van Syriër in Esch
Mohammed F. kwam in 2014 vanuit Syrië naar Nederland. In het asielzoekerscentrum ontmoette hij de 35-jarige vrouw van Dardari, die daar verbleef met haar dochtertje. Haar man en twee andere kinderen waren op dat moment nog in Syrië. De twee kregen een affaire. "Ik was verliefd op haar en de liefde was wederzijds", aldus F.

Wachten op privacy instellingen...

Dardari kwam pas later met de twee andere kinderen van het gezin naar Nederland. F. wierp zich op als bemiddelaar en regelde onder andere een school voor de kinderen.
Lees ook: 'Dode Syriër (46) werd per fietskarretje vervoerd en in bossen Boxtel in brand gestoken'
VerbodToen Dardari achter de liefdesrelatie tussen de twee kwam, verbood hij zijn vrouw om F. langer te ontmoeten. Toch bleef F. in het leven van het gezin. Zo hielp hij met de verbouwing van het huis in Esch dat het gezin toegewezen kreeg. In de zomer van 2014 was het huis klaar.
Het ging al een tijdje niet goed tussen de echtelieden. Ze verschilden behoorlijk van mening over de opvoeding van de kinderen. Dardari zou er daarnaast niet mee kunnen omgaan dat hij als man in Nederland minder te zeggen had dan hij gewend was. Volgens F. sloeg hij zijn vrouw en kinderen.
Dardari sliep één nacht in het huis, daarna vertrok hij naar Egypte. Tijdens zijn afwezigheid laaide de affaire met F. opnieuw op. Ook toen Dardari terugkeerde naar Nederland ging de buitenechtelijke relatie door. De vrouw gaf aan te willen scheiden.
Zoon het huis uitDe zoon van het echtpaar besloot op enig moment het huis uit te gaan vanwege alle spanningen. Hij had het gevoel 'steeds te moeten kiezen tussen zijn vader en moeder, maar dat kon hij niet'. Volgens de jongen zou F. hem in oktober hebben toevertrouwd: "Ik zal je vader vermoorden en meenemen naar het bos. Daar zal ik hem in brand steken. Dan weet de politie niet wat er is gebeurd."

Wachten op privacy instellingen...

Mohammed F. verklaarde woensdag dat zijn band met Rachid Dardari omsloeg in 'grote diepe haat om wat hij zijn gezin aandeed'. Die haat groeide toen de vrouw F. liet weten dat ze niet langer door wilde gaan met de affaire. "Maar ik weigerde uit haar leven te verdwijnen."

Wachten op privacy instellingen...

Door het keukenraam naar binnenIn de nacht van 16 op 17 november 2014 hing F. rond bij het huis van het echtpaar. Daar zag hij Dardari aan de keukentafel zitten. Hij besloot dat het noodzakelijk was om over 'het probleem' te praten. Hij klom door het open keukenraam naar binnen en kuchte om zijn aanwezigheid kenbaar te maken.
Er ontstond een woordenwisseling. Dardari probeerde weg te komen maar F. pakte zijn polsen vast. 'Ik was bang dat hij politie ging bellen, ik wilde niet dat het escaleerde."
'Ik zag dat hij dood was'Daarna viel Dardari volgens F. op de grond op zijn buik. "Ik viel bovenop hem." Hij klemde zijn benen om het slachtoffer en zijn linkerarm om de hals. Op een gegeven moment zag F. bloed en Dardari bewoog niet meer. "Ik stond op en kreeg hem niet wakker. Toen zag ik dat hij dood was."

Wachten op privacy instellingen...

Toen het weer licht werd, maakte Mohammed F. het huis grondig schoon. Enkele dagen later werd de vloer in huis eruit gehaald door F. Ook kwam er een ander bankstel, werden de muren gewit en de trap bekleed.
'Plek in gezin ingenomen'F. gebruikte het geld en de telefoon van Dardari. Ook de meubels kocht hij van zijn geld. "U leefde verder alsof er niets was gebeurd, u nam zelfs Rachids plek in het gezin in", zei de rechter woensdag.

Wachten op privacy instellingen...

Volgens het Openbaar Ministerie is Dardari door verwurging of verstikking om het leven gebracht. Het lichaam werd met een fietskarretje naar de bossen bij Boxtel gebracht. Daar werd Dardari in brand gestoken. Een wandelaar die zijn hond uitliet, vond het lichaam. Volgens de rechter verklaarde F. later dat 'God heeft gedaan wat hij wilde'.
Dardari was niet voor vermist opgegeven. Het duurde uiteindelijk een week voordat duidelijk werd wie het verkoolde lichaam was, nadat er een foto op tv was getoond door de politie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.